Ako tražite ideju za najjednostavniji kolač koji se doslovno topi u ustima, čitajte sljedeće redove jer s vama dijelimo naš recept za italijanski kolač s jabukama, savršen za proslave jer je tako nježan, a okus je fantastičan.
Sve što trebate učiniti jest pomiješati nekoliko osnovnih sastojaka koje vjerovatno imate kod kuće, a većinu posla će odraditi rerna.
Sastojci:
- 5, 6 jabuka
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g maslaca
- 100 g brašna
- pola paketića praška za pecivo
- 100 ml mlijeka
- sok pola limuna
Priprema:
- Jabuke oguliti, narezati na tanke kriške i posuti limunovim sokom.
- Ostale sastojke lagano izmiješati u jednu smjesu.
- Jabuke umiješati u smjesu pa izliti u kalup (26 cm) obložen papirom za pečenje.
- Peći na 180 stepeni oko 45 minuta. Provjeriti čačkalicom je li gotovo.
- Ohladiti pa posuti šećerom u prahu ili preliti domaćom karamelom.
Pripremu ovog recepta možete pogledati i u videu u nastavku: