Jedan od najpoznatijih kolača koji mnogima budi uspomene na djetinjstvo je štrudla od jabuka.
Ova verzija bečke štrudle pravi se brzo i lako, a rezultat je savršeno hrskava i sočna poslastica.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za savijaču
- 1 kg kiselih jabuka
- 100 g šećera
- 50 g maslaca
- cimet po želji
- grožđice
- malo ruma ili mlijeka za namakanje grožđica
- sladoled od vanilije (za posluživanje)

Priprema:
- Jabuke ogulite i nasjeckajte na kockice;
- Grožđice potopite u malo ruma ili mlijeka;
- Svaku koru premažite rastopljenim maslacem, rasporedite jabuke, šećer, cimet i grožđice;
- Zarolajte i stavite u namašćenu tepsiju. Gornju koru probodite čačkalicom;
- Pecite na 180 °C oko 30–40 minuta, dok ne porumeni;
- Neka se štrudla malo ohladi, narežite, pospite šećerom u prahu i poslužite uz kuglu sladoleda.
Ne volite grožđice ili cimet? Izostavite ih. Dodajte sjeckane orahe, bademe ili neki začin po svom ukusu i napravite štrudlu baš po svojoj mjeri.
Ljubavne novosti
Miley Cyrus i Maxx Morando objavili zaruke!
Trendovi i inspiracija
Svadbena torta koja je ove godine zvijezda svake proslave
na otoku Spitsbergenu