eksplozija ukusa

Karamelizovana piletina s medom i sojinim sosom

Autor: Žene.ba
Karamelizovana piletina s medom i sojinim sosom
Foto: Ilustracija

Piletina s medom i sojinim sosom – savršena kombinacija ukusa!
Ako tražite brz i ukusan recept, piletina s medom i sojinim sosom je pravi izbor!

Sočna, aromatična i lagano pikantna, idealna je za brzi ručak ili večeru.

Sastojci

  • 60 ml sojinog sosa
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike ljutog sosa
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 2 kašičice sjeckanog svježeg đumbira
  • 2 kašičice sjeckanog bijelog luka
  • 4 komada pilećeg bijelog mesa (na zalogaj veličinu)
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašika ulja

Priprema

  • Pomiješajte sojin sos, med, ljuti sos, šećer, đumbir i bijeli luk.
  • Lagano začinite piletinu solju i biberom.
  • Zagrijte ulje u tiganju i pržite piletinu dok ne porumeni, oko 1 minut po strani.
  • Dodajte pripremljeni sos i dinstajte nepokriveno dok se ne zgusne (8-10 minuta).
  • Servirajte i uživajte u ovom fantastičnom spoju ukusa!

Savjet: Đumbir ne samo da dodaje poseban okus, već i poboljšava probavu i jača imunitet.

Prijatno!