Isprobajte ovaj zanimljivi recept, a kao i većina recepata koje vam donosimo, lako i jednostavno se sprema. Pogodan je za sve domaćice koje žive užurbane živote ili jednostavno za situacije kada vam se gosti najave "u zadnji čas", a želite da ih iznenadite svojim kulinarskim umijećem.
Sastojci:
1 kg rendane bundeve
150 g šećera
3 vanilin šećera
1 puding od vanilije
1 kašika cimeta
3 jaja
prstohvat soli
100 g šećera u prahu
90 ml ulja
120 ml mlijeka
210 g brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Bundevu ogulite i narendajte. Stavite u šerpu, dodajte šećer i dva vanilin šećera, pa stavite na srednju vatru da se dinsta petnaestak minuta. Puding razmutite u malo vode i pred kraj dinstanja, kada je bundeva već omekšala, ulijte i dobro izmiješajte. Vratite na smanjenu vatru da se nadjev prokuha, a na kraju dodajte cimet.
Ostavite sa strane da se prohladi. Za biskvit u posudu stavite jaja, dodajte prstohvat soli, šećer u prahu i vanilin šećer, pa mikserom pjenasto umutite. Dodajte ulje sve vrijeme muteći. Na kraju dodajte mlijeko i brašno sa praškom za pecivo, pa ponovo umutite, prenosi Mystic Cakes
Podijelite smjesu za biskvit na dva dijela. Pleh obložite pek-papirom, pa sipajte prvu polovinu smjese i pecite na 180 stepeni desetak minuta. Izvadite polupečeni biskvit iz rerne i preko njega rasporedite nadjev od bundeve. Poravnajte i sipajte drugu polovinu smjese za biskvit, pa vratite u rernu da se peče još dvadesetak minuta.