Harry Cooper podijelio recept

Neizostavno jelo na ramazanskoj trpezi - topa

Autor: Žene.ba
Neizostavno jelo na ramazanskoj trpezi - topa
Foto: Ilustracija

U svijetu kulinarske umjetnosti, kuhar Harry Cooper stekao je veliku popularnost zahvaljujući svojoj strastvenoj predanosti kuhanju i dijeljenju savjeta sa publikom. Svakodnevno oduševljava svoje pratitelje sa raznovrsnim receptima i zanimljivim trikovima za kuhanje.

Topa, tradicionalno jelo s bogatom aromom i ukusom, postalo je neizostavan dio obroka tokom ramazana. Kuhar Harry Cooper je na svom Instagram profilu objavio jednostavan video i recept za pirpremu ovog ukusnog jela, a u nastavku ga i pogledajte.

Sastojci

  • 50g putera ⁣
  • 2 velike kašike pavlake⁣
  • 3 velike kašike mladog sira⁣
  • 2 velike kašike kajmaka⁣
  • prstohvat soli⁣
  • 1 jaje⁣
  • 50g dimljenog sira ⁣

Priprema

Istopiti puter te dodati pavlaku, izmiješati i nakon minut do dva dodati mladi sir i kajmak. Dobro izmiješati i kuhati na srednje visokoj temperaturi 4-5 minuta. Posoliti i dodati umućeno jaje, izmiješati i na kraju dodati rendani dimljeni sir. Promiješati dok se sir ne istopi i servirati uz tople somune