Ova torta je idealna za ljetne vrućine - ne zahtijeva pečenje, a priprema je jednostavna.
Okean torta kombinuje krem sir, jogurt i Blue Curaçao liker za savršeno osvježavajući desert. Evo kako je napraviti:
Sastojci
Za biskvit
- 200 g piškota
- 150 g maslaca
Za kremu
- 400 g punomasnog krem sira
- 300 g jogurta
- 3 kašike soka od limuna
- 2 vrećice Dr. Oetker želatine fix
- 60 g šećera
- 80 ml Blue Curaçao likera (dostupan sa i bez alkohola)
Za ukrašavanje
Slatkiši u obliku morskih životinja
View this post on Instagram
Priprema
Na lim za tortu stavite papir za pečenje i postavite rub kalupa.
Piškote stavite u vrećicu za zamrzavanje, sitno ih izmrvite, a maslac rastopite i pomiješajte s piškotama. Smjesu izlijte u kalup i pritisnite da se izravna. Ohladite u frižideru.
Krem sir, jogurt i sok od limuna miksajte dok ne postane glatko. Dodajte želatinu i šećer te miješajte još minutu. Umiješajte Blue Curaçao u 1/4 smjese.
Na biskvit nanesite bijelu kremu, a zatim plavu. Kašikom stvorite valove u kremi. Ohladite tortu u ftižideru najmanje 2 sata i ukrasite slatkišima prije posluživanja.