Kremasti brownie

Pažnja ljubitelji čokolade i kikirikija! Ovaj recept je za vas

Autor: Žene.ba
Pažnja ljubitelji čokolade i kikirikija! Ovaj recept je za vas
Foto: Ilustracija

Možda ste već pomislili da ste isprobali sve moguće varijante brownieja, spojili čokoladu sa svakim voćem koje vam je palo napamet, od jabuka do bobičastog voća, ali sigurni smo, ovakav još niste isprobali. Kremast, orašast iznutra, a hrskav izvana, ovaj brownie ultimativni je hit na svakom druženju i malo ko može pojesti samo jedan komad.

Tajna se krije u sredini, u koju se prije pečenja dodaje sloj kikiriki ili drugog orašastog maslaca. Da bi vam brownie uspio baš kako treba, sve što trebate je tanak sloj orašastog maslaca premazati na papir za pečenje, nakratko staviti u zamrzivač kako bi se smrznuto i postao čvrst, a zatim u posudu za pečenje dodati dio smjese za brownie, dodati smrznuti maslac, a zatim i ostatak smjese za brownie.

Za biskvit će vam trebati

  • 100 g omekšalog maslaca
  • 220 g tamne čokolade
  • 100 g smeđeg šećera
  • 3 velika jaja
  • 90 g glatkog brašna
  • prstohvat soli

Za punjenje

  • 4-5 kašika kikiriki maslaca (omekšalog)
  • drugi dodaci (sitno sjeckani orašasti plodovi, so, karamel bomboni ili karamel umak...)

Priprema

Kikiriki maslac najprije razmažite na papir za pečenje u tankom sloju. Stavite ga u kalup u kojem ćete peći kolač kako biste dobili istu veličinu. Ubacite u zamrzivač i pričekajte da se stisne. Za to vrijeme na pari otopite maslac i čokoladu. Ohladite. U ohlađeno dodajte šećer i dobro izmiksajte. Dodajte jedno po jedno jaje. Umiješajte brašno i so pa sve dobro sjedinite. Kalup 20 x 30 cm obložite papirom za pečenje te stavite u njega pola smjese za tijesto. Na to stavite sloj smrznutog kikiriki maslaca i orašaste plodove, ako ih koristite. Dodajte ostatak smjese za kolač. Pecite 30 minuta na 180 stepeni.