Riža i čokolada? Neobična kombinacija koja će vas oduševiti u kremastom pudingu!

Možda zvuči kao iznenađujući spoj, ali riža i čokolada ujedinjeni u jednom desertu mogu biti prava magija.
Ova kombinacija, koja na prvi pogled može izgledati neobično, zapravo savršeno funkcioniše, stvarajući bogat i kremast puding koji će zadovoljiti i najzahtjevnije sladokusce.
Rižina zrna upijaju bogatstvo čokolade, stvarajući teksturu koja je istovremeno nježna i snažnog okusa. Riža pruža energiju i vlakna, dok čokolada donosi neodoljivu slatkoću koja se savršeno uklapa u hladne večeri.
View this post on Instagram
Recept za puding od riže i čokolade
Sastojci:
- 1 šoljica riže
- 1 i po šoljica (260 g) otopljene tamne čokolade
- 1/2 šoljice vruće vode
- Kakao u prahu, za dekoraciju
Priprema:
1. Otopite tamnu čokoladu – u mikrovalnoj ili na pari.
2. U blender stavite rižu, otopljenu čokoladu i kipuću vodu. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
3. Smjesu prebacite u zdjelu i stavite u frižider na minimalno 3 sata.
4. Kada je puding čvrst, pospite kakao prahom i poslužite.
Kreirajte ovu jednostavnu, ali elegantnu poslasticu i uživajte u slatkoj harmoniji riže i čokolade!