Ovaj recept za slatki hljeb od bundeve morate probati ove jeseni, a ako ne koristite pekač za hljeb i pečete ga u klasičnom limu, može proći i kao kolač.
Priprema
1. Ispecite hljeb
Zagrijte rernu na 180 stepeni i promiješajte sve suhe sastojke za hljeb.
U drugoj zdjeli promiješajte i sve mokre sastojke pa ih sjedinite sa suhima i dobro miješajte dok ne dobijete glatku smjesu za hljeb.
Ako ćete hljebpeći u posudi za pečenje hljeba, pecite otprilike 60 minuta, a ako ćete ga peći u klasičnom limu za pečenje kolača, pecite oko 25 minuta.
2. Napravite preljev
Nakon što se hljeb ispekao, pustite da se ohladi i napravite preljev od krem sira. Pomiješajte sve sastojke i miješajte dok ne dobijete bijeli preljev koji nije ni previše tekući, ni previše gust.
Po preljevu možete posipati i nasjeckane orašaste plodove po želji i poslužiti.