recept dana

Ukusan i slastan San Sebastian Cheesecake

Autor: Žene.ba
Ukusan i slastan San Sebastian Cheesecake
FOTO: Ilustracija

Ovog vikenda pripremite omiljenu poslasticu svojim najbližima i počastite se uz ovaj jednostavan recept koji vam donosimo u nastavku.

SASTOJCI:

500 g maskarpone sira

250 g mliječnog namaza

200 g šećera

4 jaja

600 ml mliječne pavlake za šlag

1 kašika ekstrakta vanilije

30 g gustina

3 vrećice praha za toplu čokoladu

PRIPREMA:

Kalup prečnika 20 cm obložite pek-papirom, a rernu zagrijte na 200 stepeni. U odgovarajućoj posudi pomiješajte maskarpone sir, mliječni namaz i šećer, pa kratko izmiksajte. Dodajte jaja i miksajte dok se smjesa ne ujednači. Zatim dodajte i polovinu mliječne pavlake za šlag i miksajte 3-4 minuta. Na kraju dodajte gustin i ekstrakt vanilije, pa ručno promiješajte. Smjesu izlijte u kalup i pecite u zagrijanoj rerni 30 minuta. Pečen kolač ohladite na sobnoj temperaturi i minimalno tri sata u frižideru prije uklanjanja kalupa. Za čokoladni preliv pomiješajte prah za toplu čokoladu sa drugom polovinom pavlake za šlag i zagrijavajte na srednjoj temperaturi uz konstantno miješanje. Kad se smjesa zgusne, poslužite je uz ohlađen kolač.

Recept preuzet sa stranice "Mystic Cakes"