recept

Ukusna belgijska krem supa

Autor: Žene.ba
Ukusna belgijska krem supa
FOTO: Ilustracija

Ova gusta kremasta juha oduševit će vas svojim punim okusom, a idealna je za hladne dane. Zasitna je pa može poslužiti i kao samostalan obrok.

Priprema:

Poriluk ogulite, operite i narežite na tanke kolutiće. Mrkvu i celer narežite na manje komade. Pileća prsa narežite na kriške debljine 1-1,5 cm. U dubljem loncu otopite maslac te pirjajte poriluk, mrkvu, celer i sitno nasjeckani luk oko 10 minuta.

Dodajte toliko pilećeg temeljca da prekrije povrće pa zagrijte do vrenja, bez poklopca. Zatim dodajte pileća prsa i poklopite. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta ili dok se meso potpuno ne skuha. Izvadite piletinu i stavite je na tanjur te pokrijte folijom. U zdjelici pomiješajte vrhnje, škrob i žumanjak.

Mješavinu dodajte u juhu i dolijte još temeljca. Neprekidno miješajte dok se juha zgusne. Vratite piletinu u juhu, začinite sa soli i paprom pa kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri. Servirajte u duboke tanjure i posipajte peršinom.

Sastojci:

2 poriluka,
2 mrkve,
2 komada stabljike celera,
400 g pilećih bataka,
2 žlice maslaca,
1 luk,
4 šalice pilećeg temeljca,
1 šalica vrhnja za kuhanje,
2 žlice kukuruznog škroba,
1 žumanjak,
1 šaka lista peršina