rerna
Stručnjaci upozoravaju
Zbog čega ne treba ostavljati rernu otvorenu nakon pečenja?
Nakon što ispečete jelo, posebno na visokim temperaturama, potrebno je neko vrijeme da se rerna ohladi.
Iako mnogi ljudi ostavljaju vrata rerne otvorena kako bi ubrzali proces hlađenja, stručnjaci upozoravaju da to može biti štetno.
Naime...
Mali trikovi velikih majstora
Sve što niste znali o korištenju papira za pečenje
Ako volite kuhati i želite da vaša jela budu vrlo blizu onima iz restorana, uz umijeće i ljubav prema kuhanju potrebni su vam i mali trikovi, a neki od njih stvarno rade značajnu razliku.
Jedan od takvih savjeta je i micanje rešetke i stav...
Perfketni okusi
Jednostavan recept za kestene iz rerne
Kuhani ili pečeni, slani ili slatki, kesteni su uvijek prefini, pa ako nemate posebnu tavu za kestene ili bacač plamena u blizini, evo vam zgodan savjet. Spadate li u onu ekipu koja jedva čeka da strateška mjesta u vašem gradu zauzmu kesten...