Budget-friendly

Donosimo vam top 3 pristupačne lokacije za destinacijska vjenčanja

Autor: Žene.ba
Donosimo vam top 3 pristupačne lokacije za destinacijska vjenčanja
Foto: Beach Weddings

Zamislite ovo: idilična plaža u Tajlandu, šarmantan seoski bijeg u Italiji ili možda grandiozni dvorac u Škotskoj. Privlačnost destinacijskih vjenčanja iz snova ne poznaje granice, ali šta ako biste mogli postići tu čaroliju bez velikih troškova?

Stručnjaci za vjenčanja i putno osiguranje u Quotezoneu su proveli analizu podataka kako bi sastavili Međunarodni indeks vjenčanja, budući da nedavno istraživanje otkriva da su parovi zabrinuti zbog troškova i lošeg vremena koji bi mogli pokvariti njihovo slavlje.

Budget-friendly destinacijska vjenčanja na toplim i sunčanim lokacijama postat će još popularnija u narednim godinama, s obzirom na to da više od 20 posto budućih mladenaca sada razmišlja o odlasku u inostranstvo kako bi se vjenčali.

Quotezone je analizirao najtraženije destinacije, rangirajući ih prema nizu faktora kao što su količina oborina, prosječne temperature, troškovi hotela i približni ukupni troškovi vjenčanja.

Meksiko

Meksiko se ističe kao izvanredna destinacija za planiranje i organizovanje vjenčanja - sa ugodno toplim vremenom i relativno povoljnim troškovima. Jedno od najtraženijih odredišta za vjenčanja u Meksiku je Playa del Carmen, koja nudi širok izbor luksuznih i all-inclusive odmarališta. Prosječna cijena vjenčanja na ovom destinacijskom dragulju varira između 1.000 i 10.000 dolara. Također je važno napomenuti da većina odmarališta nudi sveobuhvatne vjenčane pakete koji vam mogu pomoći u uštedi novca.

Grčka

Grčka zauzima drugo mjesto na listi najbolje rangiranih zemalja za vjenčanja - zahvaljujući povoljnim hotelskim troškovima (241,65 eura za tri noći) i malom broju padalina tijekom godine. Grčka je također izuzetno popularna destinacija za medeni mjesec, što je čini jednako spektakularnom lokacijom i za samu ceremoniju. Kada se spomene Grčka, obično prva asocijacija su otoci poput Santorinija i Mikonosa. Iako su ove lokacije zaista prekrasne za važan dan, nisu jedine opcije. Grčka je domaćin mnogim manjim otocima poput Krete, Krfa i Zakintosa, koji također pružaju idilične poglede. Planiranje vjenčanja na manje turistički promoviranim mjestima u Grčkoj može zapravo rezultirati uštedom novca.

Portugal

Portugal, na trećem mjestu, oduševljava povoljnim hotelskim troškovima (274,60 eura za tri noći) i ugodnom klimom. Lisabon, s svojim historijskim šarmom, izvanrednom arhitekturom i mediteranskom atmosferom, pruža romantično okruženje za razmjenu bračnih zavjeta za parove koji cijene atmosferu prožetu tradicijom.

Lisabon se smatra pristupačnim zbog razumnih ukupnih troškova života, uključujući troškove vjenčanja. Portugal, općenito, nudi dobru vrijednost za novac u uporedbi s drugim zapadnoeuropskim zemljama. Ova pristupačnost uključuje razumne cijene za vjenčanja, cateringa i smještaja. Osim toga, ugodno vrijeme tokom cijele godine omogućava vam da se odlučite za vjenčanje na otvorenom, često smanjujući potrebu za skupim aranžmanima u zatvorenom prostoru.