Wedding inspo

Ljetno vjenčanje influencerke Katye i Lukea na Siciliji inspiracija je za savršenu zabavu

Autor: Žene.ba
Ljetno vjenčanje influencerke Katye i Lukea na Siciliji inspiracija je za savršenu zabavu
Foto: Instagram

U posljednje vrijeme, ljetna vjenčanja na Siciliji su u centru pažnje, a nedavni događaj koji je privukao pažnju bio je vjenčanje influenserke Katye i njenog partnera Lukea. Ovaj događaj nije samo još jedno venčanje na prelijepom italijanskom otoku, već i primjer inovativnog pristupa koji je osvojio srca mnogih. Nakon venčanja poznatih ličnosti poput nemačkog golmana Lorisa Kariusa i italijanske voditeljice Dilette Leotte, ovaj par je dodatno potvrdio da je Sicilija idealno mjesto za organizaciju nezaboravnih venčanja.

Katya i Luke: Ljetno vjenčanje koje oduševljava

Glavni akteri ovog neobičnog ljetnog vjnčanja su influenserka Katya i njen partner Luke. Njihovo vjenčanje, koje je iznenadilo mnoge, može se opisati kao pravo ljetno čudo i primjer vjenčanja iz snova.

Vjenčanica i priprema

Katya je sa pratiocima na Instagramu podelila sve detalje pripreme, od šminkanja do oblačenja venčanice. Minimalizam je bio glavna tema, sa jednostavnom, ali elegantnom venčanicom koja je odražavala celokupni duh venčanja. Na samom početku, mlada je sve obavljala u hotelskoj sobi s opuštenim i spontanim ambijentom.

Ceremonija

Sama ceremonija postala je viralna zahvaljujući svojoj jednostavnosti i ležernosti. Vjenčanje se odvijalo uz obalu mora, što je dodatno doprinosilo posebnoj atmosferi. Pored tradicionalnih trenutaka, poput izgovaranja sudbonosnog "da" i prvog plesa, pažnju je privukla i neobična torta.

Torta

Umjesto tradicionalnih torti, Katya i Luke su odabrali tortu koja podsjeća na pâte à choux, s breskvama na vrhu. Ovaj nesvakidašnji izbor postao je hit.

Lokacija

Vjenčanje se održalo na prelijepoj lokaciji Tonnara di Scopello, popularnoj turističkoj atrakciji na Siciliji. Svaki detalj, od stolova do cvjetnih dekoracija, bio je pažljivo odabran, što je doprinijelo nezaboravnom iskustvu.

Žurka

Nakon ceremonije, uslijedila je velika žurka na kojoj je Katya promijenila haljinu, dok je Luke odabrao ležernu kombinaciju bijele košulje i pantalona. Ležernost i udobnost i dalje su igrali ključnu ulogu tokom proslave.

Gastronomija

Tradicionalna italijanska peciva, cannoli, bila su još jedan hit među desertima. Ovaj lokalni specijalitet dodatno je naglasio značaj Sicilije u organizaciji venčanja.