Nekonvencionalan izbor

Odijelo umjesto vjenčanice? Zašto da ne, a donosimo vam i ideje

Autor: Žene.ba
Odijelo umjesto vjenčanice? Zašto da ne, a donosimo vam i ideje
Foto: Instagram

Iako se većina žena u razgovoru o vjenčanju često mašta o vjenčanici i ponekad se teško odlučuje za "pravu", odijela su također zanimljiv izbor koji izlazi iz uobičajnih okvira te vjenčanoj ceremoniji donosi novu svježinu.
 

Jedna od najpouzdanijih opcija uključuje klasično bijelo odijelo s hlačama na peglu i sakoom. Naravno, odijelo možete dodatno obogatiti decentnim nakitom, dok će cipele dodati finalni dodir cijeloj kombinaciji. Osim bijelih modela, odličan izbor su i varijante u boji. Na primjer, plave ili narančaste cipele dodati će chic notu vašem vjenčanom izgledu s odijelom, pružajući dozu dinamičnosti koja će razbiti monotoniju. Također, možete se odlučiti i za efektne sandale ukrašene raznim detaljima poput perja, perli ili štras elemenata.

Osim minimalističkih i jasno definisanih krojeva, također smo oduševljeni odijelima koja se igraju s oversized estetikom, asimetrijom i igrom dimenzija. To znači da možete eksperimentisati sa širim gornjim i užim donjim dijelom ili dodavati reljefne detalje poput 3D ruža ili sličnih varijanti koje će podići cijeli izgled na potpuno novu razinu. Također, jedan sjajan detalj je dodatak pojasa, ali ne mislimo na klasične modele. Umjesto toga, možete odabrati pojas od određene tkanine koji će se najbolje istaknuti ako je u kontrastu s bojom odijela.

Nakon što ste odabrali savršeno odijelo i dodatke, važno je razmisliti o ostalim modnim komadima koji će učiniti vašu kombinaciju jedinstvenom. Umjesto tradicionalne bijele košulje, razmislite o svilenom topu u nekoj boji koji će dodati dubinu i sofisticiranost vašem izgledu. Zanimljiv dodatak mogu biti mašna ili elegantna marama s uzorcima.

S druge strane, ako preferirate dodatnu personalizaciju, custom-made odijelo je odličan izbor. Omogućit će vam saradnju sa dizajnerom na stvaranju komada koji je potpuno prilagođen vašem ukusu i tijelu, od izbora tkanine do detalja kao što su dugmad, potpisana podstava ili čak monogram.