Profesor savjetuje

Ovo je najvažnija lekcija koju sva djeca moraju naučiti

Autor: Žene.ba
Ovo je najvažnija lekcija koju sva djeca moraju naučiti
Mama i dijete / Ilustracija

Roditelji žele najbolje za djecu, ali ponekad previše uplitanja može na njih negativno utjecati. Profesor sa Harvarda i ekspert za sreću, Arthur Brooks, nedavno je otkrio pogrešku koju roditelji čine kad je riječ o sreći njihove djece. On ističe da je problem što roditelji djeci ne dopuštaju da budu nesretni.

"Često primjećujem da su roditelji previše uplašeni zbog toga što su njihova djeca nesretna. Helikopter-roditelji su zbog toga izbezumljeni i pretjerano razmišljaju o osjećajima svoje djece", naveo je Brooks u nedavnom intervjuu, prenosi Fatherly.

Objašnjava da roditelji često pokušavaju "izbrisati" loše osjećaje, što je velika pogreška. Ističe da djeca moraju učiti i rasti, a teške emocije su dio toga.

Kada dobronamjerni roditelji štite djecu od posljedica, kao što je pisanje domaće zadaće umjesto njih kako ne bi imali problema u školi, uskraćuju im priliku da budu nezavisna. Roditeljima nije lako odstupiti i pustiti djecu da se sama suočavaju sa problemima. Ipak, to je vrlo važno za njihov razvoj i može na njih pozitivno utjecati u budućnosti. Emocije mogu biti izazovne, ali važno je djeci dopustiti da ih izraze i dožive.