Eva Longoria se vraća na ekrane ulogom u filmu “Sylvie’s Love”

Glumica je život prije pandemije provodila u avionu i na putovanjima, a sada vrijeme provodi u svom domu sa sinom Santiagom.

“Inače sam u avionu svaka tri dana. Jednostavno volim putovati. Za mene je to jedan od najvećih luksuza koji vas tjera da shvatite da živite u globalnoj zajednici”, rekla je glumica za The Binge Guide.

Ali kada je pandemija koronavirusa prizemljila avione i “zaključala” veći dio Hollywooda, Longoria je otkrila da nema mjesta poput doma, prenosi klix.

“Moj sin Santiago je centar mog svijeta, ali jedina stvar koju sam shvatila kada sam rodila dijete bila je zabrinutost zbog dešavanja u svijetu. Sve što se trenutno dešava me plaši i moja tjeskoba je došla do vrhunca”, priznaje ona.

Pojašnjava da je njen filantropski i dobrotvorni rad postao intenzivniji, jer je morala nešto učiniti za zajednicu.

Jedna od najhumanijih i politički najangažiranijih glumica svoje generacije, 45-godišnjakinja je ostvarila karijeru u glumi, režiji i produkciji.

Longoria je za vrijeme krize u vezi s koronavirusom svoju misiju pomoći usmjerila na rad s najteže pogođenim ljudima.

“Sva pitanja i razlike s kojima se suočavaju naše zajednice preklapaju se. Socioekonomski status se preklapa s gubitkom posla. Gubitak posla dodatno je uslovio Covid-19. Mnogi ljudi koji nemaju pristup zdravstvenoj zaštiti bili su zaraženi koronavirusom. Sve je to vrlo važno”, kazala je.

Iako joj je socijalni rad bio prioritet, Longoria se vratila i profesiji.

Glumila je u filmu “Sylvie’s Love” koji govori o ljetnoj romansi saksofoniste koji radi u prodavnici ploča u Harlemu i zaljubljuje se u vlasnikovu kćerku. Kada se ponovo sretnu godinama kasnije, otkrivaju da njihova osjećanja nisu nestala s godinama.

Longorija je igranje ove uloge okarakterisala kao nimalo pametno i kroz šalu govori da nije ona odabrala ulogu, već uloga nju.

“Nnamdi Asomugha me nazvao i rekao da radi film i pitao me hoću li ja biti dio njega. Rekla sam ‘Da!’ prije nego što sam išta pročitala. Tada, nakon što sam se prijavila, rekao je: ‘Usput, pjevaš, plešeš i ima šest sedmica proba'”, pojasnila je.

Zaključila je da je ipak bilo zabavno, jer nikad ne dobiva ovakve uloge.

Žene.ba