Eva Mendes odgovorila na komentare o njenim godinama: Starim i ponosna sam na to

Evu Mendes ne vrijeđaju komentari da stari. Nedavno je ova zvijezda, majka dvoje djece, na Instagramu duhovito odgovorila na neumjesan komentar da je ostarila, zahvaljujući komentatoru što je podsjeća da je “još uvijek ovdje”.

Govoreći za People na događaju Create and Cultivate u Los Angelesu, Eva, koji sljedećeg mjeseca puni 46 godina, objasnila je zašto je ovako elegantno “poklopila” komentatora: “Bila sam uzbuđena reakcijom, jer ni na koji način ne mislim da je osoba koja je ostavila komentar o tome kako starim bila zlonamjerna”.

“Ne mislim da je to bio zlonamjerni komentar, ali mislim da je opasniji baš zato što nije bio takav, budući da je u društvu ukorijenjeno da je starenje nešto treba čega bi se trebalo bojati ili čega se treba sramiti.”

“Mislim da je stav da ženu ne pitate koliko ima godina arhaičan”, nastavila je Mendes. “Ako me pitati za moje godine, rado ću vam odgovoriti. Uskoro ću napuniti 46 godina i to me pomalo šokira. Ali ponosna sam na to. Htjela sam se obratiti toj osobi, jer sam joj imala nešto reći. Osjećala sam da joj trebam objasniti da mislim da to nije bilo zlonamjerno, a da ona misli da me uvrijedila”, nastavila je glumica.

Zatim je dodala kako bi voljela promijeniti način na koji govori koliko godina ima.

“Voljela bih to promijeniti i reći ‘imam 46 godina iza sebe’, jer to na španskom zvuči vrlo lijepo. Kažemo: ‘Tengo cuarenta seis anos.’ Postoji mala razlika u značenju, ali je to važno”.

“To je kao da se ne osjećam 46 godina staro, već osjećam da imam 46 godina iskustva”, dodala je Eva Mendes: “I to me jednostavno čini jakom.”


Glumici i modnoj dizajnerici koja s Ryanom Goslingom ima dvije kćeri, Amadu Lee (3,5) i Esmeraldu Amadu (5), nije strano primiti kritike na društvenim mrežama, ali i odbaciti ih sa stilom, prenosi Klix.

Prošlog mjeseca reagovala je s poštovanjem kada je jedna njena obožavateljica kritikovala višebojnu haljinu s uzorkom koju je nosila u videosnimci na Instagramu: “Ne sviđa mi se ova kreacija, potreban vam je bolji dizajner, previše ste lijepi za ovaj ružni uzorak”, napisala je obožavateljica ispod videosnimke u kojoj Mendes pokazuje novu haljinu u čijem je dizajniranju učestvovala.

“Žao mi je što vam se ovo ne sviđa. Slučajno je to moj omiljeni komad moje nove kolekcije. Ali sigurna sam da će vam se svidjeti druge stvari. Ako ne, @katehudson i @gabunion kreiraju neke sjajne stvari. Tako da tamo možda bude nešto za vas. Mnogo ljubavi u 2020.”, odgovorila je Eva.

Žene.ba