Film “Wonder Woman 1984” ostvario zaradu od 118 miliona dolara

Tokom novogodišnjih praznika, popularni film “Wonder Woman 1984” ostvario je zaradu od 5,5 miliona dolara na američkom tržištu te se tako ukupna zarada od filma popela na nevjerovatnih 118 miliona dolara.

Pored američkog tržišta, tokom novogodišnjih praznika, film je na svjetskom filmskom tržištu uspio prihodovati dodatnih 10,1 milion dolara.

Film “Wonder Woman 1984” prikazan je po prvi put u američkim kinima krajem decembra, a već tada filmski kritičari su naglasili kako bi film mogao ostvariti značajan uspjeh. S obzirom na pandemiju koronavirusa koja je uzdrmala filmsku industriju tokom 2020. godine, mnogi su mišljenja kako su rezultati koje je ovaj film ostvario na tržištu izuzetno dobri iako su cifre daleko od onih iz predpandemijskog perioda.

Warner Bros je objavio podatke o zaradi i tokom božićnog vikenda, a procjenjuje se da je film u tom periodu prikupio skoro 37 miliona dolara zarade u američkim i kanadskim kinima što je također rekordan iznos od početka pandemije koronavirusa. Pored projekcija u kinima, film je moguće pogledati i putem platforme HBO Max, a iz Warner Brosa su naveli kako je gledanost premašila sva očekivanja i na ovoj platformi.

Iz kompanije su prije nekoliko dana naveli kako će ubrzati razvoj trećeg filma “Wonder Woman” kojeg je također napisala i režirala Patty Jenkins, a u kojem izraelska glumica, 35-godišnja Gal Gadot glumi odvažnu junakinju Dianu Prince.

Žene.ba