Greške mnogih žena dovode do stvaranja nabora i promjene oblika grudnjaka

Koliko god se činio nevažnim, način na koji čuvamo svoje rublje u ladici, može biti od velikog značaja. Postoje velike greške koje dame prave kada se radi o donjem vešu, uključujući i njegovo slaganje u ormar.

 

Većina žena ne razmišlja o tome kako ostavljamo svoj grudnjak, piše The Sun. Najčešće ga samo odložimo u ladicu i tu je kraj, ali to može biti veoma štetno po veš.

Kako stručnjaci objašnjavaju, grudnjake treba držati ravno u ladici kako bi se održali u najboljem obliku.

“Tako bi se trebao izbjeći gubitak oblika i bilo kakvo stvaranje nabora”, kaže Katie Thacker iz Boux Avenue.

Michael Thompson, vlasnik Pour Moia navodi da stavljanje para čarapa u košarice kada ne nosite grudnjak, također može pomoći u zadržavanju oblika.

I dok će mnoge od nas grudnjak nositi više od jednog puta, stručnjaci iz agencije Provocateur kažu da bismo trebali ograničiti nošenje grudnjaka na tri nošenja prije pranja kako bismo izbjegli njihovo rastezanje.

“Kada perete grudnjak, vlakna mu se vraćaju u prvobitno stanje i tako mu pomažu u očuvanju”, kažu.

Zanimljiva činjenica je i to da 80 posto žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka. Međutim, to može dovesti do ozbiljnih problema kao što su bol u leđima i vratu, a može vam stvoriti i ožiljke, što znači da bismo trebali povećavati veličinu svakih šest mjeseci.

Jedna od stručnjakinja za grudnjake, Trudy Davis, skrenula je posebnu pažnju ženama koje nose pogrešnu veličinu grudnjaka na to da se oni vremenom rastežu, a i nije mjerodavno voditi se veličinom svoje haljine pri odabiru veličine grudnjaka. Ona preporučuje provjeravati veličinu jednom u šest mjeseci, kao i kad god kupujete novi grudnjak.

 

Žene.ba