Inovativno rješenje

Plantagotchi: Pametna vaza koja čuva biljke uz pomoć tehnologije

Autor: Žene.ba
Plantagotchi: Pametna vaza koja čuva biljke uz pomoć tehnologije
Foto: Ilustracija

Sigurno ste se već suočili s izazovom održavanja biljaka, a ponekad biljka može uvenuti bez jasnog razloga. Upravo zbog toga, tehnologija nam donosi rješenje u obliku simpatičnog gadgeta koji ne samo da lijepo izgleda, već i pomaže u njezi biljaka.

Plantagotchi AI Smart Planter je inovativna digitalna vaza koja obavlja više funkcija kako bi vaše biljke uvijek bile zdrave i sretno rastu. Nakon što smjestite biljku u ovu pametnu vazu, ona će vam putem facijalnih ekspresija signalizirati kada je potrebno zalijevanje. Ali to nije sve - Plantagotchi također prati okolišne uvjete poput temperature, vlažnosti zraka i svjetlosnih uslova te vam preporučuje optimalnu poziciju za biljku.

@plantagotchi Replying to @Samantha Fleming Meet plantagotchi 🪴 #AIplanter #planter #cuteplanter #plants #plantcare #plantsoftiktok #plantslover #foryou ♬ original sound - plantagotchi

Kako biste koristili ovaj praktičan uređaj, potrebno je preuzeti aplikaciju na svoj mobilni uređaj, postaviti biljku u vazu, odabrati vrstu biljke u aplikaciji, a zatim se prepustiti vođenju Plantagotchija. On će vam putem LED zaslona i ugrađenih senzora jasno pokazati što vašoj biljci treba.

View this post on Instagram

A post shared by @plantagotchi