Dosadni nametnici

Uz ovaj fenomenalan trik ćete sve muhe istjerati iz kuće

Autor: Žene.ba
Uz ovaj fenomenalan trik ćete sve muhe istjerati iz kuće
Foto: Ilustracija

Uoči ljeta, većina ljudi se raduje visokim temperaturama i sunčanim danima, no jedna od čestih neugodnosti koja može pokvariti taj doživljaj su muhe. S obzirom na to da često ostavljamo prozore otvorene za osvježenje zraka, muhe se lako uvlače i zuje po kući, posebno u kuhinji gdje ih privlači miris hrane.

Jedna je žena osmislila rješenje koje tjera muhe van iz kuhinje, a ubrzo su ga na Facebook stranici Hinch Army Cleaning Tips proglasili 'genijalnim', piše Heart.

Ono što trebate napraviti je napuniti plastičnu vrećicu s vodom i unutra staviti nekoliko sjajnih kovanica. Idealno je da prozirna vreća s vodom visi negdje u blizini prozora ili kojeg god već puta muhe koriste kako bi ušle u dom.

Uz post na Facebooku korisnica grupe je napisala 'Nevjerovatno, inače ljeti uvijek imam 5-6 muha koje lete po kuhinji, a otkako sam stavila vrećicu, nema ni jedne.

Inspiraciju je pronašla u ovom videu s trikom, mada je sama u vodu dodala kovanice.

U čemu je trik? 

Naime, muhe ne vole vodu, zbog toga i sumanuto ulaze u naše domove pred kišu. Refleksija vode, kao i novčića, učinit će im naš prostor odbojnim, pa ako i u njega zalutaju, brzo će izaći.