Aristokratski par

Beatrice Borromeo i Pierre Casiraghi zablistali na Velikoj nagradi Monaka Formule 1

Autor: Žene.ba
Foto: X
Monegaški aristokratski par, Beatrice Borromeo Casiraghi i njen suprug Pierre Casiraghi, opet su zadivili svojim stilom i privukli pažnju na Velikoj nagradi Monaka, legendarnoj Formuli 1 koja se održava krajem maja u Monte Carlu. Ova utrka, koja se vozi kroz ulice monegaške metropole, smatra se jednom od najatraktivnijih i najprestižnijih događaja u svijetu Formule 1, s tradicijom koja seže još od 1929. godine. Pobjednike redovno pozdravljaju monegaški vladari i članovi kraljevske porodice.

Na ovogodišnjem izdanju, Pierre Casiraghi zasjao je u ljetnom, svijetlosivom odijelu, dok je njegova supruga odabrala ljetnu haljinu crno-bijelog uzorka iz prošlogodišnje Diorove kolekcije. Bez rukava, haljina je bila upotpunjena crnim baletankama i torbicom iste boje, savršeno utjelovljujući francuski chic. Kao ambasadori francuske modne kuće Dior, ovaj par redovno se ističe kao jedni od najbolje odjevenih članova europskih kraljevskih porodica.

Beatrice Borromeo Casiraghi 38-godišnja je pravnica, novinarka i manekenka koja ove godine slavi devetu godišnjicu braka s 36-godišnjim Pierreom Casiraghijem, nećakom kneza Alberta II., aktualnog monegaškog vladara. Zbog profinjenog stila, kojim ističe svoju vitku figuru i naglašava gracioznost, mnogi je uspoređuju s nikad prežaljenom monegaškom princezom Grace Kelly, bakom svog supruga.

Beatrice Borromeo je naslijedila ljubav prema modi od majke, budući da se porodica s majčine strane već generacijama bavi proizvodnjom luksuznih tkanina od vune, pamuka, svile i lana. Njihova kompanija Marzotto Group nekada je bila vlasnik modne kuće Valentino, zbog čega su osnivač brenda Valentino Garavani i drugi poznati dizajneri često bili gosti u njihovoj palači u Milanu te porodičnim vilama za odmor u Napulju i Marakešu.

Supruga Pierrea Casiraghija u upoznala je na fakultetu Bocconi 2008., gdje je Beatrice studirala pravo, a on menadžment i ekonomiju. Vjenčali su se u ljeto 2015., a Beatrice je na dvije službene ceremonije na dva različita mjesta u razmaku od nekoliko dana promijenila čak pet vjenčanica, kreacije Valentina, Armanija i Alberte Ferretti.

Sa suprugom i sinovima Stefanom (7) i Francescom Casiraghijem (6) živi između Monte Carla, Italije i Francuske, a svojoj djeci kao svjesna i odgovorna osoba, te ekološka aktivistica želi ostaviti nadu u bolji svijet i svjetliju budućnost.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba