Po uzoru na sestru

Kćerka Angeline Jolie i Brad Pitta se odrekla očevog prezimena

Autor: Žene.ba
Foto: Agencije
Izgleda da Zahara nije jedina kćerka Angeline Jolie i Brada Pitta koja je odlučila odbaciti očevu prezime. Prema informacijama koje je otkrio People, njihova 15-godišnja kćerka Vivienne učinila je isto. 

U pozorišnom programu za novi mjuzikl "The Outsiders", kćerka slavnog para koji već godinama vodi tešku bitku za skrbništvo, navedena je kao Vivienne Jolie, bez prezimena Pitt. Iako nije poznato je li se zakonski odrekla prezimena, mnoge to ne bi iznenadilo s obzirom na loše odnose djece sa slavnim glumcem.

Tako se u novembru 2023. očevog prezimena javno odrekla i 18-godišnja Zahara kada je na Univerzitetu Spelman u Atlanti tokom proslave stala ispred ljudi i glasno izgovorila da je njeno ime Zahara Marley Jolie. Time je otkrila kako se odrekla očevog prezimena, a izgleda da je sada to isto napravila i njezina mlađa sestra.

Zbog toga odluka 15-godišnje Vivienne da odbaci očevo prezime nije iznenadila mnoge. Smatra se da je prekinula kontakt s ocem zbog braće Maddoxa i Paxa, s kojima Pitt već godinama ne razgovara. Iako je glumac pokušao popraviti odnose, posebno sa sinom Maddoxom, nije uspio. Prema jednom izvoru, Brad je izuzetno ljut što Maddox ne želi ni čuti za njega, te mu sav trud nije donio rezultate.

"Poslao mu je poklon za njegov 21. rođendan i poruku punu ljubavi kao posljednji pokušaj da se iskupi, ali nikada nije dobio odgovor," rekao je izvor blizak glumcu. Osim toga, nedavno je procurila poruka koju je njihov drugi sin Pax poslao Pittu na Dan očeva 2020. godine. U njoj ga je nazvao "šu*kom svjetske klase i užasnom osobom vrijednom prezira."

"Sretan Dan očeva ovom se*onji svjetske klase. Iznova si dokazao da si užasna osoba vrijedna prezira. Nemaš obzira ni empatije prema svojoj četvero djece koja drhte od straha u tvojoj prisutnosti. Nikada nećeš razumjeti ogromnu štetu koju si nanio mojoj porodici jer si nesposoban za to," napisao je Pax. 

Američka je glumica 2022. godine podnijela tužbu protiv Pitta u kojoj je detaljno opisala događaj koji navodi kao zlostavljanje u privatnom avionu 2016. "Kad je jedno od djece verbalno odbranilo Jolie, Pitt je nasrnuo na vlastito dijete, a Jolie ga je zgrabila s leđa kako bi ga zaustavila. Kako bi skinuo Jolie s leđa, Pitt se bacio unatrag na sjedišta aviona povrijedivši joj leđa. Djeca su pojurila unutra, a prije nego što je završilo, Pitt je jedno od djece davio, a drugo udario po licu. Neka su djeca molila Pitta da prestane. Svi su bili prestrašeni", pisalo je u tužbi.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba