Lifestyle

Ledeni desert od lubenice stvoren za vrele ljetne dane

Autor: Žene.ba
61539957-granita-lubenica

Granita je naziv za ledeni desert koji potječe iz Italije. Legenda kaže da je "prava" granita samo ona koju možete kušati na Siciliji, ali u svakom dijelu Italije možete naći neku novu ukusnu verziju osvježavajućeg deserta.

Tako jedni smatraju da ona mora biti glatka poput sladoleda dok drugi misle da je tajna njezine popularnosti u što debljim kristalićima. Voda i šećer baza su granite, a nadograđuje ju se s glavnim okusima. Najčešće su to limun i ostali agrumi, bobičasto voće, menta, kava ili bademi.

Jedna od najpopularnijih verzija svakako je ona napravljena od lubenice. S obzirom na to da lubenica u sebi sadrži više od 90 posto vode, kod ove granite nema potrebe za dodavanjem vode. U nastavku pronađite recept za granitu od lubenice.

SASTOJCI ZA GRANITU OD LUBENICE:

1 kilogram lubenice
sok od 2 limete
4 male kašike šećera

PRIPREMA

Izvadite košpice iz lubenice i narežite je na manje komade. Iscijedite sok od limete. Stavite lubenicu, sok od limete i šećer u blender pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete tekuću smjesu. Isto možete napraviti i sa štapnim mikserom, a ako nemate ni njega iskoristite gnječilicu za krumpir.

Ubacite smjesu u dublji kalup za pečenje kolača, pokrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na tri sata. Zatim izvadite kalup iz zamrzivača, kašikom ili viljuškom stružite granitu dok je ne pretvorite u male kristaliće. Servirajte u malim zdjelicama ili čašama po želji.

https://www.youtube.com/watch?v=G9sFC7PNJDs

Zadovoljna.hr

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba