SASTOJCI
• 1 lisnato tijesto
• zamrznute jagode (koristim iz Kauflanda, velike su i odmrznem prije korištenja)
• 2 čokolade po izboru (kod mene su bijela i obična mliječna)
Opcionalno:
• šećer u prahu
• sladoled od vanilije
@marijamazalin Lisnato u kutiji od jaja 😍 Jednostavni recept za brzi desert pripremljen u kutiji od jaja. Vruće lisnato tijesto s jagodama i čokoladom, uz kuglicu sladoleda od vanilije. SASTOJCI • 1 lisnato tijesto • zamrznute jagode (koristim iz Kauflanda, velike su i odmrznem prije korištenja) • 2 čokolade po izboru (kod mene su bijela i obična mliječna) Opcionalno: • šećer u prahu • sladoled od vanilije RECEPT 1. Na kutiju od jaja položite lisnato tijesto tako da upada u sva udubljenja i jednako prelazi rubove 2. Jajetom dodatno udubite rupe u kojima su bila jaja (lagano da ne pukne tijesto; lakše je kad jaja malo prstom predjete vodom; pomozite si i sa žličicom ako treba) 3. U te rupe ubacite odmrznute jagode 4. U gornji dio kutije od jaje stavite čokoladu 5. Preklopite i stisnite da se krajevi zatvore; višak tijesta odrežite i sačuvajte 6. Otklopite i prebacite na papir za pečenje tako da su jagode gore te maknite kutiju od jaja 7. Ako ponegdje nije zatvoreno tijesto, prstima ga zatvorite i/ili nalijepite sačuvani višak tijesta (tako da ništa ne ispada van u pečenju) 8. Premažite razmućenim jajetom (ili vodom ili mlijekom) 9. Pecite 20min na 200’C 10. Posujte šećerom u prahu po želji 11. Pri serviranju dodajte kuglicu sladoleda od vanilije @Kaufland Hrvatska #desert #kutijaodjaja #lisnato #cokolada #jagode #jednostavnirecepti #easyrecipes #kaufland #kauflandhrvatska ♬ original sound - Marija Mazalin
RECEPT
1. Na kutiju od jaja položite lisnato tijesto tako da upada u sva udubljenja i jednako prelazi rubove
2. Jajetom dodatno udubite rupe u kojima su bila jaja (lagano da ne pukne tijesto; lakše je kad jaja malo prstom predjete vodom; pomozite si i sa žličicom ako treba)
3. U te rupe ubacite odmrznute jagode
4. U gornji dio kutije od jaje stavite čokoladu
5. Preklopite i stisnite da se krajevi zatvore; višak tijesta odrežite i sačuvajte
6. Otklopite i prebacite na papir za pečenje tako da su jagode gore te maknite kutiju od jaja
7. Ako ponegdje nije zatvoreno tijesto, prstima ga zatvorite i/ili nalijepite sačuvani višak tijesta (tako da ništa ne ispada van u pečenju)
8. Premažite razmućenim jajetom (ili vodom ili mlijekom)
9. Pecite 20min na 200’C
10. Posujte šećerom u prahu po želji
11. Pri serviranju dodajte kuglicu sladoleda od vanilije