recept

Lisnato tijesto u kutiji od jaja

Autor: Žene.ba
FOTO: Ilustracija
Donosimo vam jednostavni recept za brzi desert pripremljen u kutiji od jaja koji smo pronašli na TikToku. Radi se o vrućem lisnatom tijestu s jagodama i čokoladom, uz kuglicu sladoleda od vanilije.



SASTOJCI

• 1 lisnato tijesto
• zamrznute jagode (koristim iz Kauflanda, velike su i odmrznem prije korištenja)
• 2 čokolade po izboru (kod mene su bijela i obična mliječna)

Opcionalno:

• šećer u prahu
• sladoled od vanilije

@marijamazalin Lisnato u kutiji od jaja 😍 Jednostavni recept za brzi desert pripremljen u kutiji od jaja. Vruće lisnato tijesto s jagodama i čokoladom, uz kuglicu sladoleda od vanilije.
SASTOJCI • 1 lisnato tijesto • zamrznute jagode (koristim iz Kauflanda, velike su i odmrznem prije korištenja) • 2 čokolade po izboru (kod mene su bijela i obična mliječna) Opcionalno: • šećer u prahu • sladoled od vanilije RECEPT 1. Na kutiju od jaja položite lisnato tijesto tako da upada u sva udubljenja i jednako prelazi rubove 2. Jajetom dodatno udubite rupe u kojima su bila jaja (lagano da ne pukne tijesto; lakše je kad jaja malo prstom predjete vodom; pomozite si i sa žličicom ako treba) 3. U te rupe ubacite odmrznute jagode 4. U gornji dio kutije od jaje stavite čokoladu 5. Preklopite i stisnite da se krajevi zatvore; višak tijesta odrežite i sačuvajte 6. Otklopite i prebacite na papir za pečenje tako da su jagode gore te maknite kutiju od jaja 7. Ako ponegdje nije zatvoreno tijesto, prstima ga zatvorite i/ili nalijepite sačuvani višak tijesta (tako da ništa ne ispada van u pečenju) 8. Premažite razmućenim jajetom (ili vodom ili mlijekom) 9. Pecite 20min na 200’C 10. Posujte šećerom u prahu po želji 11. Pri serviranju dodajte kuglicu sladoleda od vanilije @Kaufland Hrvatska #desert #kutijaodjaja #lisnato #cokolada #jagode #jednostavnirecepti #easyrecipes #kaufland #kauflandhrvatska ♬ original sound - Marija Mazalin

RECEPT

1. Na kutiju od jaja položite lisnato tijesto tako da upada u sva udubljenja i jednako prelazi rubove

2. Jajetom dodatno udubite rupe u kojima su bila jaja (lagano da ne pukne tijesto; lakše je kad jaja malo prstom predjete vodom; pomozite si i sa žličicom ako treba)

3. U te rupe ubacite odmrznute jagode

4. U gornji dio kutije od jaje stavite čokoladu

5. Preklopite i stisnite da se krajevi zatvore; višak tijesta odrežite i sačuvajte

6. Otklopite i prebacite na papir za pečenje tako da su jagode gore te maknite kutiju od jaja

7. Ako ponegdje nije zatvoreno tijesto, prstima ga zatvorite i/ili nalijepite sačuvani višak tijesta (tako da ništa ne ispada van u pečenju)

8. Premažite razmućenim jajetom (ili vodom ili mlijekom)

9. Pecite 20min na 200’C

10. Posujte šećerom u prahu po želji

11. Pri serviranju dodajte kuglicu sladoleda od vanilije

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba