Very mindful... very demure...

Novi TikTok trend: Skromnost i "demure" stil preplavljuju društvene mreže

Autor: Žene.ba
Foto: Instagram
TikTok nam donosi još jedan uzbudljiv trend – "demure" stil, koji naglašava skromnost, suzdržanost i sramežljivost. Ovaj trend je potpuna suprotnost nedavnom „brat summer“ fenomenu, koji je promicao razmaženo ponašanje, a koji je do sada dominirao društvenim mrežama. Trend „demure“ popularizirala je transrodna influencerica Jools Lebron, koja je svojim tematskim videom „Kako biti skroman na poslu“ osvojila internet.

Skromnost u centru pažnje

U svom viralnom videu, Jools je dijelila savjete o frizuri i makeupu, naglašavajući važnost skromnosti i pažljivog ponašanja. Video od 17 sekundi prikupio je više od sedam miliona pregleda, a njen sljedeći video iste tematike zabilježio je čak 34 miliona pregleda. Zbog uspjeha svojih videa, Jools je objavila da sada može priuštiti promjenu spola, što je dugo priželjkivala. Na pitanje RuPaula o inspiraciji za video, Jools je kroz šalu rekla: "Očigledno, trauma koja proizlazi iz rada u maloprodaji, to vas dovoljno pogodi da počnete sramežljivo pričati na internetu."

@joolieannie #fyp #demure ♬ original sound - Jools Lebron

Jools, koja radi u trgovini mješovitom robom u Illinoisu, opisuje svoje iskustvo kao slatko i skromno, ističući da je skromnost postala njen način razmišljanja. „Nekad sam bila luda i izvan kontrole, ali pronašla sam skromnost, a uz to je došao i uspjeh. Skromnost je moja čistoća“, zaključila je.

Trend „demure“ brzo su prihvatile i mnoge zvijezde s A-liste. Pjevačica Jennifer Lopez iskoristila je Joolsinu frazu u svom reklamnom videu za marku koktela, pijući iz boce i govoreći kako je to „vrlo demure“. Glumice Jamie Lee Curtis i Lindsay Lohan, sa seta svog novog filma „Freaky Friday“, obožavateljima su se obratile govoreći kako su pažljive i skromne, dok je Netflix na svom Instagram profilu objavio scenu iz serije „Gilmorice“ u kojoj Rory naručuje sok i opisuje se kao najskromnija.

Trend skromnog stila i dalje raste na društvenim mrežama, s brojnim ženama koje dijele svoja iskustva i savjete o tome kako biti pristojan i pristupačan u javnosti. Dok neke žene ismijavaju nerealna očekivanja postavljena pred njih, druge priznaju da ne razumiju u potpunosti što ovaj trend označava. Prema podacima TikToka, korištenje heštega „demure“ rapidno raste, s gotovo stotinu hiljada objavljenih videa na ovu temu. Trend se širi i na druge mreže poput Instagrama i X-a, potvrđujući njegovu sveprisutnost u digitalnom svijetu.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba