Novo lice palačinki: Recept s jesenskim dodatkom koji bi vas mogao oduševiti
Ostalo vam je malo pirea od tikve i ne znate što biste s njim? Isprobajte recept za ukusne jesenske palačinke s tikvom.
SASTOJCI:
- 2 jaja
- 2 šalice oštrog brašna
- 1 šalica pirea od tikve
- 3 velike žlice maslaca
- 4 velike žlice šećera
- 2 prstohvata soli
- 1 šalica mlijeka
- 2 male žlice praška za pecivo
PRIPREMA:
1. Otopite maslac. U posudi razmutite jaja, dodajte im šećer, sol, maslac i pire od tikve pa sve dobro promiješajte ili razradite mikserom. U brašno umiješajte prašak za pecivo. Zatim brašno s praškom i mlijeko dodajte u smjesu. Ako primijetite da vam je smjesa malo previše rijetka ili gusta, slobodno je po potrebi "popravite" dodatkom brašna ili mlijeka.
SAVJETI:
A) Ako želite, palačinke možete puniti čokoladom. Narežite malo čokolade na manje komadiće ili si olakšajte posao i kupite čokoladne kapljice. Zagrabite pola šeflje smjese i stavite peći na tavu. Odmah palačinku posipajte s malo čokoladnih kapljica i preko toga prelijte s još pola šeflje smjese.
B) Palačinke možete obogatiti i začinima koji se tradicionalno vežu uz tikvu poput cimeta, muškatnog oraščića i klinčića. Sjajan dodatak bit će i sirup od javora.
C) Neka vam jedna šalica bude mjera za sve sastojke. Sukladno tome, ako želite više palačinki, koristite šalicu veće zapremnine.
Dobar tek!