Zaboravi na filere

Povećajte usne na prirodan način uz ova dva sastojka

Autor: Žene.ba
FOTO: Ilustracija
Sočne usne su oduvijek bile popularne, a danas sve više žena odlazi na estetski zahvat povećanja usana, dok drugi dio traži bezbolne i jeftinije metode.

Donosimo vam prirodan i što je najbitnije bezbolan recept koji će vaše usne učiniti bujnijim i ljepšim. Ovaj preparat se sastoji iz vitamina E koji regenerira usne, čineći ih zdravim i mekanim; i cimetovog ulja koji stimulira dotok krvi u usne, zbog čega one i izgledaju bujnije. Tako da je, kombinacija ova dva sastojka perfektna za naš cilj.

Ono što vam je potrebno za pripremu ovog preparata su:

– ravna čajna kašika ulja od cimeta (ako nemate ulje, možete iskoristiti i cimet u prahu, s tim što ćete umjesto jedne cijele kašike, staviti pola)

– tri ravne čajne kašike tečnog vitamina E;

– jedna mala posuda;

– flašica za čuvanje maske

Jednu čajnu kašikicu ulja od cimeta pomiješajte sa tri kašikice vitamina E u posudi koju ste pripremili. Posudu stavite iznad šerpe sa prokuhalom vodom, kako bi se smjesa zagrijala uz pomoć pare. Kada se mješavina zagrije, stavite je u flašicu za čuvanje, promućkajte i ostavite da se ohladi, prenosi Azra.ba

Ovaj preparat, nanosite na svakih dva sata, tako što ćete par kapi nanijeti na usne i izmasirati. Sigurno ćete primjetiti da se volumen usana povećao, međutim, efekat nije trajan, već traje samo nakon djelovanja preparata.

Zbog cimeta, možete osjetiti trnjenje i peckanje nakon upotrebe mješavine. To je normalna reakcija usana i nema potrebe da se brinete, ako osjetite takav ili sličan osjećaj. Zapravo, to znači da preparat djeluje.

Ako primjetite da vam usne pucaju i da se ljušte – to je znak da treba da prestanete sa korištenjem ovog preparata. Ovakva reakcija može u stvari biti alergijska reakcija na ulje cimeta. Jednostavno isperite usne vodom i namažite labelo ili bilo koju hidratantnu kremu.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba