30 MINUTA

VIDEO Ova kineska vježba skida i najupornije salo

Autor: Žene.ba
FOTO: Ilustracija
Uz pomoć vJežbe „kineski trbušnjaci“ moguće je zategnuti stomak i ukloniti dodatne centimetre sa struka. Ključno je pristupiti ovoj metodi svesno i sa svrhom. Ona je novi hit na društvenim mrežama, gde su video snimci azijskih djevojaka koje se intenzivno kreću uz muziku postali viralni.

Intenzivno se pomjeraju kukovi i naprežu trbušni mišići. Ovaj skup ritmičkih pokreta, nazvan „Kiat Jud Dai“ ili jednostavno „Kineski aerobik“, pokazao se izuzetno efikasnim u brzom i naglom uklanjanju masnih naslaga na stomaku i bokovima.

Tehnika „Kiat Jud Dai“ je tako jednostavna, ne zahtijeva posebnu opremu ili poseban prostor; možete da vježbate bilo kada i bilo gde, bilo u zatvorenom ili na otvorenom.

Svaku vježbu treba izvoditi stojeći, sa blago savijenim koljenima i ispruženim rukama. Počnite sa intenzivnim pokretima karlice i ruku u isto vrijeme u ritmu muzike. Povremeno možete spojiti noge tako što ćete naizmenično pritiskati koljena na grudi. I to je sve:

Koliko god da je vježba dobra i efikasna, ona nije magično rješenje za postizanje idealne figure. Da biste dobili tijelo iz snova, potrebno je da se pravilno hranite, jer je gubitak težine složen proces koji uključuje trening za cijelo tijelo.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba