Bez pečenja

Donosimo tri odlična recepta za ukusne kolače

Autor: Žene.ba
Foto: Ilustracija
Iako uživamo u pripremi poslastica, moramo priznati da najviše volimo one koje su brzo gotove, a iznimno ukusne. U tom kontekstu, torte za čiju se pripremu ne mora upaliti rerna posebno su nam drage – posebno tokom ljetnog perioda.

Stoga, ako ne znate koji recept odabrati, u nastavku smo izdvojili tri odlične varijante torta bez pečenja koje će vas osvojiti slasnim okusom!

Jaffa torta

Sastojci 

  • 200 g petit keksa
  • 150 g jaffa keksa
  • 400 g milerama
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 70 ml vrhnja za šlag
  • agavin sirup

Priprema

Petit kekse usitnite, štapnim mikserom ili ručno, a zatim narežite jaffa kekse te ih pomiješajte s prethodnim keksima i dodajte agavin sirup.
Zatim dodajte mileram i pomiješajte pa smjesu utisnite u kalup za torte te stavite u hladnjak na otprilike tri sata.
Dok se torta hladi, zamutite vrhnje za šlag i čokoladu te nanesite na tortu i ukrasite po želji.

Torta  s bananama

Sastojci

  • 250 g mljevenih petit keksi
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 200 g krem sira
  • 4 veće banane
  • 250 ml vrhnja za slag
  • čokolada za kuhanje

Priprema

Prvi korak je u mljevene kekse umiješati otopljeni maslac i smjesu utisnuti u kalup promjera oko 28-30 cm te staviti u hladnjak.
Zatim u posudi pomiješajte krem sir i šećer u prahu te miksajte dok smjesa ne postaje homogena pa dobiveno nanesite na prethodno ohlađenu podlogu.
Na kremu posložite narezane banane te dekorirajte šlagom i naribanom čokoladom, a kolač pustite hladiti tijekom noći.

Cheesecake bez pečenja

Sastojci za podlogu

  • 250 grama mljevenih keksa
  • 150 grama otopljenog maslaca

Sastojci za kremu

  • 500 g krem sira
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • vanilin šećer
  • agavin sirup

Priprema

Krenite tako što ćete samljeti kekse i pomiješati ih s otopljenim maslacem, a zatim smjesu utisnite u kalup.
Zatim mikserom pomiješajte krem sir, vanilin šećer i agavin sirup pa dodajte vrhnje za šlag i sve skupa ponovno pomiješajte.
Smjesu nanesite na podlogu te stavite u frižider otprilike 2-3 sata, a kad je kolač ohlađen, dekorišite ga šlagom, bobičastim voćem ili čokoladom.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba