Jeste li kad probali ukusne korejske krofne ? Evo kako ih napraviti
Sastojci
- 30 dkg glatkog brašna
- 15 dkg oštrog brašna
- 1 cijelo jaje
- 30 g šećera
- malo soli
- vanilin šećer
- malo ribane korice limuna
- 2 žlice ruma
- 30 g maslaca
- 2 – 2,5 dcl mlijeka
- 1 vrećica instant kvasca
- ulje za prženje
- kristal šećer pomiješan s cimetom za obložiti gotove krofne
Priprema
Pripremu ukusnih korejskih krofni, započnite otopljavanjem maslaca u manjem lončiću. Maknite s vatre i dodajte mlijeko te šećer, čime će se mlijeko postupno ugrijati od preostale topline lončića. U tu smjesu dodajte kvasac, dobro promiješajte i ostavite oko pet minuta da kvasac aktivira svoje djelovanje.
Nakon toga, ubacite jaje u smjesu. Sve ostale sastojke stavite u zdjelu za miksanje, dodajte pripremljenu smjesu s kvascem te mikserom (ili ručno) umijesite tijesto.
Ako koristite mikser, nakon pet do sedam minuta prenesite tijesto na pobrašnjenu dasku i oblikujte ga u kuglu uz minimalno dodavanje brašna. Smjestite kuglu u nauljenu zdjelu, prekrijte poklopcem ili prozirnom folijom te stavite na toplo mjesto ili iznad lonca s toplom vodom. Kada se kugla udvostruči, promijesite je u zdjeli i ponovite postupak dizanja, čekajući da ponovno udvostruči svoj volumen.
Nakon drugog dizanja, tijesto prenesite na pobrašnjenu dasku, podijelite na 16 jednako velikih komada - kuglica te svaku razvaljajte u "zmijicu" dužine od 25 do 30 centimetara. Preklopite ih na pola, zavrnite i uvijte kako biste stvorili uzorak užeta.
Svaku krofnicu stavite na papir za pečenje, prekrijte laganim kuhinjskim ubrusom i držite na toplom. Nakon desetak minuta, okrenite krofnice na drugu stranu.
Kada gotovo udvostruče svoj volumen, pržite ih u ulju. Nakon prženja, uvaljajte ih u smjesu kristal šećera pomiješanu s cimetom. Tako ćete dobiti sočne i ukusne korejske krofne koje će oduševiti vaše nepce.