Ukusno

Jeste li već isprobali recept za najmekše kiflice?

Autor: Žene.ba
Foto: Ilustracija
Nema ljepšeg mirisa i boljeg okusa od svježe pečenih domaćih kiflica. Vjerovatno već imate neki svoj provjeren recept, a ako kod kuće nemate mlijeko, ili želite verziju bez mlijeka, isprobajte recept za kiflice s gaziranom mineralnom vodom.

Sastojci

  • 100 ml gazirane vode
  • 90 ml ulja
  • 280 g brašna
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašikice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • pekmez po želji za punjenje

Priprema

Pomiješajte sve sastojke u zdjeli, pa umijesite glatko tijesto. Pokrite prozirnom folijom i ostavite da se diže oko sat vremena.

Tijesto razvaljajte u oblik kruga te izrežite na trokute. Punite džemom po izboru i zarolajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba