Žene.ba
donosimo recept!

Kazahstanski specijalitet: Sočni paradajz punjen mesom, paprikom i sirom - brzi ručak za 10 minuta!

Autor: Žene.ba
Kazahstanski specijalitet: Sočni paradajz punjen mesom, paprikom i sirom - brzi ručak za 10 minuta!
Foto: Instagram
Ovaj ukusan kazahstanski recept kombinira slatki paradajz i hrskavu papriku, sve to obogaćeno bogatstvom dva različita sira. 

Recept donosi savršen balans okusa, kremaste teksture i brze pripreme, idealan za one trenutke kada želite uživati u ukusnom jelu bez previše truda.

Idealno jelo za ljubitelje povrća i sira, a što je najbolje – priprema se za samo nekoliko minuta.

Sastojci:

  • 4 velika paradajza
  • 2 crvene paprike
  • 100g feta sira
  • 100g sira gaude
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber
  • 1 kašika origana
  • Svježi peršun za ukrašavanje
  • Crveno meso, ali da ga prethodno ispržite na tavi 

Priprema:

1. Operite paradajz (nekoliko njih) i pažljivo ga izdubite, pazeći da ostavite dovoljno "mesa" na krajevima.
2. Crvene paprike operite, očistite od sjemenki i narežite na tanke trakice.
3. U zdjeli pomešajte feta sir, sir gauda, sitno isjeckane paprike, so, biber i origano. Dobro promješajte.
4. Punite paradajze ovom smjesom i stavite ih na lim za pečenje.
5. Prelijte ih s malo maslinovog ulja i stavite u prethodno zagrijanu rernu na 180°C na 10-15 minuta, dok sir ne postane zlatno-smeđi.
6. Poslužite jelo odmah, ukrašeno svježim peršunom ili rižom kao podlogom.

Ovaj obrok će zasigurno postati vaš novi favorit u kuhinji, jer se priprema s namirnicama koje već imate kod kuće, idealan za brz i ukusan ručak ili večeru.

© Copyright 2005. - 2025. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba