Mediteranska salata od tjestenine koju bismo mogli jesti svaki dan
Sastojci za 3 osobe
• 150 g tjestenine od pirovog brašna
• 200 g cherry paradajza
• 1 šaka rukole
• 125 g malih kuglica mozzarelle
• 2 kašike pesta od bosiljka
• 1 kašika grčkog jogurta
• 1 kašika soka od limuna
• 0,5 kašike meda
• svježe lišće bosiljka (10-ak listića ili više)
• so i biber
Priprema
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. U međuvremenu operite cherry paradajz i rukolu.
Zatim prerežite paradajz. Ocijedite kuglice mozzarelle.
Za dressing natrgaj bosiljak pa ga nasitno nasjeckaj.
Pomiješajte ga zajedno s pestom, medom, sokom od limuna i jogurtom u maloj posudi. Posolite i pobiberite. 5. Ocijedite tjesteninu, kratko ostavite da odstoji pa stavite je u zdjelu s cherry paradajzom, rukolom i kuglicama mozzarelle. Dodajte preljev po vrhu tjestenine pa dobro promiješajte – i gotovo!