Lako se pravi

Morate isprobati ovaj proteinski cheeskcake

Autor: Žene.ba
Foto: Ilustracija
Ljeti biramo jednostavne slastice koje su brzo gotove, a još ako nisu jako kalorične, govorimo o savršenom desert za tople dane koje će nas istovremeno osvježiti i zasladiti.

Recept za jedan takav desert donosimo vam u nastavku, a radi se o niskokaloričnoj i proteinskoj torti od sira s preljevom od borovnica. Ovaj je cheesecake gotov za tren oka, a oduševljava već na prvi zalogaj.

Sastojci

  • 4 jaja
  • 400 g grčkog jogurta
  • 150 g kremastog sira
  • Po želji 40 g proteina u prahu
  • Med po želji

Za preljev

  • 200 g borovnica
  • 1 kašika gustina + malo vode
  • Zaslađivač ( eritrit, stevija ili obični šećer u prahu)

Priprema

Rernu zagrijati na 180 stepeni, a kalup promjera 20 centimetara obložiti papirom za pečenje.

Umutiti jaja pa dodati grčki jogurt, sir i zaslađivač ili med, a po želji i mjericu proteina u prahu.

Smjesu prebacite u kalup pa pecite oko 50 minuta.

Ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru.

Pripremite preljev od borovnica. Borovnice stavite na vatru pa nakon pet minuta dodajte gustin koji ste pomiješali sa malo vode te zaslađivač. Kuhajte dok se ne zgusne.

Ohlađeni cheesecake prelijte borovnicama.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba