Po preporuci kuhara

Ovo je najbolji recept za pire krompir

Autor: Žene.ba
Foto: Ilustracija
Ljudi najčešće pire krompir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine.

Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krompir.

Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krompir kuhamo u krivoj tekućini – vodi. Oguljeni i oprani krompir bi se trebao kuhati u vrhnju u kojem smo ranije rastopili maslac.

Ovo je Tylerov recept za pire krompir:

U lonac s vrhnjem (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 kašikice maslinovog ulja i 3 kašikice maslaca

Po želji možete dodati so, začine ili bijeli luk

Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta

Procijedite krompire, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se krompir kuhao, i pomalo dodajte u zdjelu s krompirima

Propasirajte krumpir

Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuhanja krompira jer na kraju u samom pireu ostanu svi okusi – krompira i tekućine u kojoj se kuhao.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba