Isprobajte već danas

Recept za punjene tikvice sa sirom i piletinom koji će osvojiti srca svih ukućana

Autor: Žene.ba
Foto: Ilustracija
Zamislite sočne tikvice ispunjene kremastim sirom i komadićima piletine, pečene do savršene zlatno smeđe boje. Ovaj recept za punjene tikvice savršen je spoj ukusa i tekstura koji će oduševiti sve ukućane za stolom. Priprema je jednostavna, a rezultat je neodoljiv obrok koji će postati omiljeni porodični jelovnik. U nastavku otkrijte kako pripremiti ovu ukusnu i hranjivu poslasticu.

Sastojci

  • 3 filea pilećih prsa,
  • 4 kašike maslinova ulja,
  • 2 velike tikvice,
  • crvena paprika,
  • paprika babura,
  • luk srebrenac,
  • so,
  • 2 kašike mljevenog korijandera,
  • kašikica suhog timijana,
  • 150 g polutvrdog sira

Priprema

Zagrijte rernu na 190°C. Papriku narežite na sitno, a tikvice na tri dijela da dobijete tri ‘valjka’. Izdubite sredinu, ali ostavite dno kako bi punjenje ostalo u tikvici. Izdubljene tikvice posložite na tavu, a ‘meso’ iz izdubljene tikvice narežite na manje komade. Sir narežite na kockice. Luk sitno narežite, a piletinu na što manje komade. Na maslinovom ulju i laganoj vatri pirjajte luk, dodajte papriku i ‘meso’ tikvica pa piletinu. Sve izmiješajte pa dodajte so, korijander i timijan. Promiješajte i pecite oko 15 minuta. Po potrebi dodajte još začina. U izdubljenu tikvicu dodajte sir te povrće i piletinu iz tave, a na vrh nekoliko komadića sira. Pecite u rerni oko 20 minuta.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba