Sastojci
- 2 srednje velike tikvice
- 3 jaja
- 75 grama brašna
- 200 grama krušnih mrvica
- so
- biljno ulje za prženje
Priprema
Dobro operite tikvice s korom, osušite i narežite na kolutiće. Što su kolutići tanji, to ćete ih trebati kraće peći te će u konačnici biti hrskaviji.
U tri različite zdjele rasporedite jaja koja ste dobro izmutili, brašno kojem ste dodali nešto soli i krušne mrvice.
Kolutić tikvice umočite u brašno, jaje pa krušne mrvice. Ponavljajte isti postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Ako želite ekstrahrskav kolutić tikvica, možete dvaput umočiti povrće u jaja i krušne mrvice. Znači, umočite ga u brašno, jaja, krušne mrvice, opet jaja te krušne mrvice.
Pecite u vrućem ulju nekoliko minuta, odnosno dok tikvica ne dobije zlatnosmeđu boju s obje strane. Važno je da ulje dobro prekriva panirani komadić tikvica.
Ispečene tikvice stavite na papir za upijanje masnoće.
Tako panirane tikvice možete ispeći i u fritezi na vrući zrak te bez imalo masnoće.
Pohovane tikvice poslužite uz umak po želji i sa salatom.