Uz sve to, trebaju vam samo pileća prsa, jedan limun i porcija tjestenine po želji te par začina kako biste pred sobom imali jelo za prste polizati!
Sastojci
4 šoljice vode
400 g tjestenine
2 kašike maslinovog ulja
¾ kašikice soli
1 žličica limunove korice
2 ½ kašike soka od limuna
¼ kašikice mljevenog crnog papra
2 šoljice nasjeckane piletine na žaru
Sjeckani svježi bosiljak za ukras
Priprema
U velikom loncu ili tavi prepržite komadiće piletine dok ne dobiju zlatnu boju. Potom ih uklonite u zdjelu i na isto ulje dodajte vodu, sol i tjesteninu. Pustite da zavrije, zatim kuhajte nepoklopljeno na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok tjestenina ne omekša i dok se većina tekućine ne upije.
Umiješajte limunovu koricu, limunov sok, biber i komadiće prethodno pržene piletine. Po želji poslužite ukrašeno bosiljkom ili iskoristite ovo aromatično bilje kao začin u jelu tako što ćete ga sitno nasjeckati i umiješati.