Brzo i ukusno

Tjestenina od samo tri sastojka koja će vas oboriti s nogu

Autor: Žene.ba
Foto: Ilustracija
Ljubitelji tjestenina uvijek su u potrazi za novom kombinacijom okusa, a slastan spoj piletine i limuna ima baš sve potrebno da postane jelo koje ćete s guštom pripremati iznova i iznova. Osim što uz ovu tjesteninu možete zaboraviti na mnoštvo suđa, što je posebno dobrodošlo tokom sedmice, velika prednost je i što će biti gotova za manje od pola sata.

Uz sve to, trebaju vam samo pileća prsa, jedan limun i porcija tjestenine po želji te par začina kako biste pred sobom imali jelo za prste polizati!

Sastojci

4 šoljice vode

400 g tjestenine

2 kašike maslinovog ulja

¾ kašikice soli

1 žličica limunove korice

2 ½ kašike soka od limuna

¼ kašikice mljevenog crnog papra

2 šoljice nasjeckane piletine na žaru

Sjeckani svježi bosiljak za ukras

Priprema

U velikom loncu ili tavi prepržite komadiće piletine dok ne dobiju zlatnu boju. Potom ih uklonite u zdjelu i na isto ulje dodajte vodu, sol i tjesteninu. Pustite da zavrije, zatim kuhajte nepoklopljeno na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok tjestenina ne omekša i dok se većina tekućine ne upije.

Umiješajte limunovu koricu, limunov sok, biber i komadiće prethodno pržene piletine. Po želji poslužite ukrašeno bosiljkom ili iskoristite ovo aromatično bilje kao začin u jelu tako što ćete ga sitno nasjeckati i umiješati.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba