recept

Ukusna salata od cvekle

Autor: Žene.ba
FOTO: Shutterstock
Cvekla je puna vitamina i zato treba često da se nađe na trpezi.

Sastojci:

500 g sirove cvekle

1 kašika bundevinog ulja

1 kašika vinskog sirćeta

1 kašika sjemenki (suncokretovih, bundevinih…)

so, biber

Priprema:

Cveklu operite i stavite u hladnu vodu. Neka se skuha dok ne omekša, oko 45 minuta. Ako kuhate u ekspres loncu onda će to biti oko 15 minuta.

Kad se cvekla ohladi, ogulite je. U posudu za salatu narežite ciklu, dodajte bundevino ulje, vinsko sirće te posolite i pobiberite, prenose Nezavisne.

Stavite u frižider na par sati da se ohladi i prije posluživanja još jednom promiješajte.

Posipajte tostiranim sjemenkama ako želite.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba