Sočni užitak

Zimski hit: Ovaj punjeni krompir je sve što vam treba za savršen obrok

Autor: Žene.ba
Foto: Pexels
Zima je vrijeme kada tražimo jela koja nas griju i pružaju utjehu, a kremasti punjeni krompir je savršen izbor!

Ovo jelo nudi bogatstvo okusa i tekstura koje će vas ugrijati i obradovati, idealno za hladne večeri provedene kod kuće.

Uz kremasti sir, svježe povrće, meso i začine, punjeni krompir postaje prava zimska poslastica koja ne zahtijeva puno truda. Tajna ovog recepta leži u jednostavnosti pripreme, uz dodatak začina koji podižu svaki zalogaj na viši nivo.

Sastojci:

  • 4 velika krompira
  • 100 g krem sira
  • 100 g naribanog sira (mozzarella ili cheddar)
  • 1 manji crveni luk, sitno sjeckan
  • 1 češanj bijelog luka, sitno sjeckan
  • 100 g pilećih prsa, sitno nasjeckanih
  • 100 g šampinjona, sitno sjeckanih
  • 1 crvena paprika, sitno sjeckana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Svježi bosiljak za dekoraciju
  • So i biber

Priprema:

Operite krompire, probodite ih viljuškom i pecite na 200°C 45-60 minuta dok ne omekšaju. Ostavite da se malo ohlade.

U tavi zagrijte maslinovo ulje i pržite crveni luk dok ne omekša. Dodajte bijeli luk, papriku i šampinjone, pržite nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Dodajte pileća prsa i pržite dok ne porumene.

Prepolovite krompir, izdubite sredinu i stavite u zdjelu. Dodajte krem sir, naribani sir i začine, pa dobro izmiješajte. Dodajte dinstano povrće i pileće meso, sve pomiješajte i napunite krompire.

Pospite preostalim sirom. Vratite krompire u rernu na 10-15 minuta dok sir ne porumeni.

Poslužite toplo i dekorišite sjeckanim bosiljkom.

Ovaj kremasti punjeni krompir savršen je za zimske večeri – brzo, jednostavno, a nevjerovatno ukusno

© Copyright 2005. - 2025. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba