Bivši holivudski par

Angelina Jolie podiže novi val kontroverzi o bivšem suprugu

Autor: Žene.ba
Angelina Jolie podiže novi val kontroverzi o bivšem suprugu
Foto: Instagram

Bez obzira što je Angelina Jolie zatražila razvod od Brada Pitta još 2016. godine, njihova drama još uvijek traje, a čini se da se situacija sve više zakuhava.

Njih dvoje još uvijek se svađaju oko imovine, posebno oko francuskog dvorca i vinarije Miraval, koja je bila lokacija njihovog vjenčanja. Tim za legalna pitanja slavne glumice sada je iznio nove optužbe na račun Brada Pitta, tvrdeći da je nasilje u porodici započelo i prije nego što je došlo do poznatog incidenta u avionu koji je na kraju označio kraj njihovog braka.

View this post on Instagram

A post shared by Just Jared (@justjared)

Ova vijest postala je jedna od najšokantnijih u sudskoj borbi, kao i ona oko vinarije Miraval u Francuskoj, koju su Jolie i Pitt zajednički kupili 2008. godine. Spor se vodi već godinama, a odnosi se na vlasništvo nad vinarijom i vinogradom Chateau Miraval.

Pravnici tvrde da je Pittova historija fizičkog zlostavljanja počela prije spomenutog leta, a da je taj let bio prvi put da je zlostavljanje usmjereno i na djecu. Prema dokumentima koje je objavio Page Six, Angelina Jolie je tada odmah odlučila napustiti Pitta.

Optužbe su iznesene kako bi se pokazalo da Pitt odbija dopustiti Jolie da proda svoj dio vlasništva u vinariji, te da je tražio od nje potpisivanje ugovora o tajnosti.

Bez obzira na tvrdnje, advokati Brada Pitta negiraju sve optužbe o fizičkom zlostavljanju i porodičnom nasilju, pozivajući se na to da je FBI nakon preliminarne istrage odustao od progona po službenoj dužnosti.

Sudski spor između Jolie i Pitta obuhvara i pitanje skrbništva nad njihovo šestoro djece: Maddoxom (22), Paxom (20), Zaharom (19), Shiloh (17), te blizancima Vivienne i Knoxom (15).

Podsjetimo, Angelina Jolie i Brad Pitt započeli su svoju vezu na snimanju filma "Gospodin i gospođa Smith" 2004. godine, dok je Pitt još bio u braku s glumicom Jennifer Aniston.