Veliki povratak

Angelina Jolie stigla na Filmski festival u Veneciji i izgleda zanosno

Autor: Žene.ba
Angelina Jolie stigla na Filmski festival u Veneciji i izgleda zanosno
Foto: X

Filmski festival u Veneciji, poznat po svojim spektakularnim premijerama, započeo je sa brojnim uzbudljivim prikazivanjima. Među najzanimljivijim naslovima ove godine nalazi se „Maria“, biografski film o legendarnom opernom izvođaču Mariji Callas, u kojem glavnu ulogu tumači Angelina Jolie.

Od trenutka kada je Jolie najavljena za ulogu, u medijima su se pojavili komentari o njenoj sposobnosti da dočara kompleksnu i harizmatičnu figuru Callas. Kritičari su sumnjali može li Jolie, poznata po svom glamuroznom izgledu, vjerodostojno prikazati divu poznatu po svom moćnom glasu i dramatičnom životu, uključujući njenu poznatu ljubavnu priču s grčkim brodovlasnikom Aristotelom Onassisom.

Unatoč početnim skepticizmima, Jolie je pred početak snimanja izjavila da je svjesna izazova koje nosi uloga te da će se posvetiti svakom aspektu pripreme. Glumica je provela više od šest mjeseci pripremajući se za ulogu, uključujući intenzivne vokalne treninge za izvođenje scena pjevanja, dok će vrhunac Callasine karijere biti prikazan autentičnim glasom legendarne pjevačice.

Ovo je prvi film Jolie nakon trogodišnje pauze i dolazi u trenutku kada se ponovo pojavila u medijima kao zaštitno lice za crveni ruž „16 Scarlet“ iz najnovije kolekcije Tom Ford Beauty. U kampanji je radila s priznatim fotografskim parom Mert Alaş i Marcus Piggott, poznatim po radu za luksuzne brendove poput Diora, Louis Vuittona i Gucci-a.

Jolie je nedavno bila u centru pažnje i zbog pravnih bitki s bivšim suprugom Bradom Pittom oko vlasništva nad francuskim imanjem Chateau Miraval. Ove pravne borbe, koje uključuju i pitanja vezana za njihovu djecu, dodatno su povećale medijsku pažnju na njen život i karijeru.

Film „Maria“ režirao je čileanski režiser Pablo Larrain, poznat po svojim biografskim ostvarenjima poput „Neruda“ i „Jackie“. Ovaj film će biti prikazan 29. aigusta u službenom programu za nagradu Zlatni lav, dok će Brad Pitt, koji stiže u Veneciju sa akcijskom komedijom „Wolfs“, imati svoju premijeru dva dana kasnije.