Celebrity

Holivudsku glumicu kritikovali zbog haljine: Nepoštovanje vjere i kulture

Autor: Žene.ba
Holivudsku glumicu kritikovali zbog haljine: Nepoštovanje vjere i kulture
Foto: People

Anya Taylor-Joy se na nedavnoj premijeri filma Dina: Drugi dio (Dune: Part Two) u Londonu pojavila u širokoj bijeloj haljini, a na glavi je nosila maramu koja je mnoge podsjetila na hidžab.

Na društvenim mrežama je zbog svoje odjevne kombinacije izazvala puno komentara. Mnogi su pisali da izgleda "poput anđela" i da joj haljina i marama lijepo pristaju. Neki su se našalili na račun njenog izgleda, no neke je Anyin izbor naljutio.

"Zašto Anya Taylor-Joy nosi hidžab? To je nepoštovanje nečije kulture i vjere", "Kada ga nosi bijela djevojka, to je moda, a kada ga nosi muslimanka, to je potlačenost", "Bjelkinje glume muslimanke, ali nikad neće govoriti u njihovo ime", "Znamo da može skinuti ovu odjeću i pojaviti se u javnosti bez ikakvih posljedica", neki su od komentara na Twitteru.

Inače, ova Diorova haljina temeljena na njihovoj kolekciji iz proljetne sezone 1961. godine.

Podsjećamo, 27-godišnja glumica bila je najveće iznenađenje na premijeri. Prema časopisu Variety, nekoliko dana prije premijere internetom su počele kružiti glasine da Taylor-Joy glumi u filmu Denisa Villeneuvea nakon što je glumica prikazana kao dio glumačke postave Dine na Letterboxdu. Letterboxd ju je u međuvremenu maknuo s popisa, ali pojava na premijeri potvrdila je glasine.