Sin Brada i Angeline

Knox Jolie-Pitt: Šesnaestogodišnjak koji se odlučio za boks umjesto Hollywooda

Autor: Žene.ba
Knox Jolie-Pitt: Šesnaestogodišnjak koji se odlučio za boks umjesto Hollywooda
Foto: X

Najmlađi sin slavnog para Brada Pitta i Angeline Jolie, Knox Leon Jolie-Pitt, nedavno je proslavio svoj šesnaesti rođendan. Iako je rođen kao dio jedne od najpoznatijih celebrity porodice, Knox se odlučio za život izvan reflektora, birajući boks kao svoju strast umjesto glume.

Sa sestrom blizankom Vivienne Marcheline Jolie, Knox je nedavno ušao u svoje tinejdžerske godine, a njegovo ime, posvećeno djedu s očeve strane, svjedoči o važnosti porodične baštine.

Za razliku od svoje sestre Vivienne, koja je slijedila primjer svojih sestara i simbolički se odrekla očevog prezimena, Knox ostaje vezan uz porodičnu tradiciju i još uvijek nosi prezime Jolie-Pitt. Iako rijetko izlazi u javnost s roditeljima ili braćom i sestrama, Knox se ističe kao savršen spoj roditeljskih karakteristika, naslijedivši najbolje od oba roditelja.

No, umjesto da slijedi holivudsku karijeru, Knox je pronašao inspiraciju u legendarnom boksaču Muhamedu Aliju. Na svojoj majici nosi ime svog idola, a boks je postao njegova strast. Tokom godine, Knox je intenzivno trenirao, posvetivši se ovom sportu i prilagodivši cijeli raspored svom novom hobiju. Unatoč nježnoj tjelesnoj građenju, ovaj 16-godišnjak ozbiljno radi na razvoju svoje snage i izdržljivosti kroz boks.

Brak Brada Pitta i Angeline Jolie doživio je razne turbulencije, uključujući incident u kojem je Brad navodno fizički nasrnuo na sina Maddoxa, što je značajno uticalo na porodicu. Iako su se pravni postupci i bitke oko skrbništva i imovine nastavili, porodica se pokušava nositi s posljedicama.