A sada se razvode?

Ljubavna saga J.Lo i Bena Afflecka: 20 godina uspona i padova

Autor: Žene.ba
Ljubavna saga J.Lo i Bena Afflecka: 20 godina uspona i padova
Foto: X

Ljubavna bajka Jennifer Lopez i Bena Afflecka ne dobija sretan završetak. Nakon gotovo dvadeset godina, njihova ponovna romantična povezanost izazvala je uzbuđenje kod mnogih obožavatelja. No, čini se da sudbina želi drugačije, jer se po pisanju medija, razvod ponovo nadvija nad njihovim odnosom, ostavljajući mnoge u šoku i razočaranju.

Vijest o mogućem razvodu Jennifer Lopez i Bena Afflecka iznenadila je mnoge obožavatelje ovog poznatog para. Izvor je potvrdio za In Touch kako se glumac već iselio iz njihove kuće, a njegovo izostajanje s Met Gala događanja navodi se kao pokazatelj situacije u njihovom odnosu.

Kad pogledamo u prošlost, Ben Affleck je završio dvadesete godine na najgori mogući način. Iako je dobio glavnu ulogu u filmu "Pearl Harbor" iz 2001., film nije postigao očekivani uspjeh, što ga je dodatno obeshrabrilo. Osim toga, period je obilježen prekidom veze s Gwyneth Paltrow 2000. godine. Njihova veza trajala je tri godine i bila je ispunjena trzavicama, čestim prekidima i ponovnim pokušajima pomirenja.

Proslava 29. rođendana na rehabilitaciji

Nakon premijere filma "Pearl Harbor", glumac je odmah sjeo u avion i otputovao u Las Vegas. I mjesecima prije, često su ga viđali kako provodi vrijeme po barovima, no u Las Vegasu su se stvari dodatno zakomplikovale. Nekoliko dana zaredom nije izlazio iz kockarnice, konzumirajući velike količine alkohola. Sve to kulminiralo je u njegov boravak u Centru za rehabilitaciju u Malibuu, Kalifornija, gdje je proveo mjesec dana, proslavivši tamo svoj 29. rođendan.

Nakon izlaska iz rehabilitacije, Ben Affleck je dobio dvije glavne uloge u filmovima iz 2003. godine. Ben je na kraju završio s obje partnerice iz oba filma. U 'Daredevilu' partnerica mu je bila Jennifer Garner, s kojom se upoznao još tokom snimanja 'Pearl Harbora', a u drugom filmu njezina popularnija imenjakinja Lopez.

Kritika je "Daredevila" ocijenila prosječnim ocjenama, dok je "Gigli" bio potpuni promašaj. Sedam godina kasnije, Ben će osvojiti "antinagradu" za najlošiju ulogu decenije.

Početak 'Bennifera'

Na setu tog filma, Ben Affleck je započeo vezu s tri godine starijom Jennifer Lopez, i to u potpunoj tajnosti. U to vrijeme, Lopez je bila tek nekoliko mjeseci u braku s glumcem i koreografom Chrisom Juddom.

Njihov brak okončan je 22. juna 2002. godine, nakon čega su Ben i Jennifer konačno objavili svoju vezu, preko noći postavši centar medijske pažnje. Paparazzi su ih jedva čekali uhvatiti zajedno, a brzo su dobili nadimak 'Bennifer'. No umjesto da se ističu svojim glumačkim postignućima, Ben je postao glavna tema tabloida.

Nevolje u raju

Manje od mjesec dana prije svadbe, tabloidi su napali Bena tvrdeći da je prevario Jennifer. Uhvaćen je kako se zabavlja s Christianom Slaterom i kolegicom Tarom Reid u Vancouveru, te je čak snimljen kako striptizeta pleše u njegovom krilu. Unatoč skandalu, ti događaji nisu poremetili planove za vjenčanje vrijedno milion i pol dolara.

Četiri dana prije zakazane ceremonije, 10. septembra, objavljeno je da se vjenčanje odgađa. U tom trenutku, Matt Damon je bio u avionu iz Rumunije, dok je Benov brat Casey pisao govor koji je trebao održati kao mladoženjin kum. Bruce Willis, Matthew Perry, Courteney Cox, Jack Nicholson i Christian Slater također su bili na putu prema Santi Barbari.

Nesuđeni mladenci su se, izbjegavajući hordu novinara i fotografa, sklonili u Miami na Floridi. Dok je Jennifer dane provodila u 11-sobnoj luksuznoj vili, Affleck je noći provodio u kasinima. Unatoč tome, na zajedničkim fotografijama izgledali su sretno.

Ben je u januaru otputovao u Europu zbog promocije filma 'Paycheck', dok je Lopez posjetila jug Amerike. Paparazzi su je uhvatili kako se zabavlja s Puffom Daddyjem u Miamiju, s kojim je bila u vezi pet godina ranije. Primijetili su da Jennifer ne nosi zaručnički prsten, što je izazvalo sumnje u status njihove veze.

Konačno, 22. januara 2004., glasnogovornik pjevačice potvrdio je kraj veze između Bena i Jennifer. Ben nije komentarisao vijest, a noć nakon toga proveo je do ranih jutarnjih sati kockajući se u jednom kasinu u Los Angelesu. Jennifer je otišla na večeru s poslovnim savjetnicima. Naknadno mu je vratila zaručnički prsten, dok se Ben oporavljao devet mjeseci od tog prekida.

Ljubav sa Jennifer Garner

Dan nakon Praznika rada u SAD-u, izašla je prva zajednička fotografija Bena i Jennifer Garner. Naime, Praznik rada u SAD-u tradicionalno se slavi prvog ponedjeljka u septembru. Mediji su ih odmah prozvali 'Bennifer 2' i prisjetili se kako se par upoznao na setu 'Pearl Harbora'. 

Komentarisali su i kako je hemija između Bena i Garner bila prisutna još od prvog dana. Čak je njihov filmski poljubac u filmu 'Daredevil' bio nominovan u kategoriji najsenzualnijih 2003. godine na dodjeli MTV-jevih nagrada. 

Ipak, ljubav je ostala platonska jer je ona u to vrijeme bila u braku s glumcem Scottom Foleyem, a on je preko ušiju bio zaljubljen u Jennifer Lopez. No, novu vezu Ben je držao podalje od medija. Na 33. rođendan glumice, 17. aprila 2005., Ben je zaprosio i to nakon samo pola godine veze. Prsten je uzeo u istoj draguljarnici kao i za Lopez, ali za novu odabranicu uzeo je i malo skromniji prsten.

Prsten je bio optočen s 4,5-karatnim bijelim dijamantom i nekoliko manjih. Nije želio odugovlačiti ni sa svadbom. Da bi bio sasvim siguran da ih neće progoniti paparazzi, odredište i datum ostali su u tajnosti.

Na vjenčanju Bena i Garner nisu bili roditelji 

U društvu nekolicine prijatelja privatnim avionom sletio je na minijaturnu pistu udaljenoga karipskog otočja Turks and Caicos, jugoistočno od Bahama. Zavjete su izmijenili na pješčanoj Obali papiga 29. juna 2005. godine, a na vjenčanju nisu bili njihovi roditelji. 

Jennifer Garner tada je već bila u trećem mjesecu trudnoće, a roditelji su postali 1. decembra kada je Jennifer rodila djevojčicu Violet Anne. 

''Rođenje djeteta radikalno me promijenilo jer sam tek sad postao svjestan koliko moje ponašanje može uticati na živote onih koje volim. A htio bih da moja kćerka jednog dana bude ponosna na svog starog'', rekao je tada ponosni otac.

Tri godine poslije par je dobio još jednu kćer. Jennifer je 6. januara 2009. rodila Seraphinu Rose Elizabeth Affleck. Te godine Affleck je, nakon dugo vremena, zaigrao konačno u solidnom trileru “Pravila igre”.

Lopez se udala za pjevača jer je 'tražila utjehu'

Četiri mjeseca nakon razlaza s Affleckom, pjevačica se udaje za latino muzičara Marca Anthonyja u svom domu na Beverly Hillsu. Oni su se upoznali 1998. godine, dok je on glumio na Broadwayu.

Pjevačica je u svojim memoarima iz 2014. otkrila da joj je Anthony rekao pri njihovom prvom susretu 'da će mu biti žena jednog dana'. 

Također, pjevačica je spomenula kako je tražila 'utjehu u drugoj osobi' nakon prekida s Affleckom pa je tako došlo i do veze s Marcom Anthonyjem. 2008. godine Marc i Jennifer dobili su blizance Emme i Maxa.

2010. je priznala, u emisiji britanskog voditelja Grahama Nortona, kako je na njezinu vezu s Affleckom negativno uticalo medijsko preispitivanje. 

''Volim Bena, on je sjajan dečko, ali bilo je puno za nas oboje biti pod takvom vrstom opsade dvije godine zaredom'', rekla je i dodala ''Bili smo na naslovnici svakog časopisa, svake sedmice, bilo je čudno.''

Lopez se razvela 2014., a samo godinu dana kasnije i Ben

Mjesec dana nakon sedme godišnjice braka, Lopez i Anthony 2014. objavili su odluku o razvodu. 

''Ovo je bila vrlo teška odluka. Došli smo do prijateljskog zaključka o svim stvarima. Ovo je bolno vrijeme za sve uključene i cijenimo poštovanje naše privatnosti u ovom trenutku'', pisalo je u zajedničkoj izjavi. Anthony je podnio zahtjev za razvod od Lopez zbog 'nepomirljivih razlika'. Razvod je bio finaliziran nakon tri godine od objave odluke.

Ben Affleck i Jennifer Garner objavili su, nekoliko dana prije desete godišnjice braka, da se rastaju.

''Idemo naprijed s ljubavlju i prijateljstvom jedni prema drugima i predanošću zajedničkom roditeljstvu naše djece čiju privatnost molimo da se poštuje u ovom teškom trenutku. Ovo će biti naš jedini komentar o ovoj privatnoj, porodičnoj stvari. Hvala na razumijevanju'', napisali su Affleck i Garner u zajedničkoj izjavi. Njihov razvod je također bio finaliziran nakon tri godine od odluke. 

Kasnije je Affleck počeo hodati s Anom de Armas, dok se Lopez zaručila za bivšu bejzbol zvijezdu Alexa Rodrigueza. Ben je 2021., nakon samo godine dana veze s Anom de Armas, prekinuo vezu. Lopez i Rodriguez bili su u vezi od 2017., a zaručili su se 2019. godine.

''Shvatili smo da smo bolji kao prijatelji i veselimo se što ćemo to i ostati'', rekli su 2021. pjevačica i bivši sportaš.

''Bennifer'' prolavili njen rođendan na jahti i svima potvrdili da su ponovo skupa

Samo dvije sedmice nakon prekida zaruka, Affleck je kao prijatelj posjetio Lopez u njenom domu u Los Angelesu. Iznenada, nakon samo tri mjeseca od tog susreta, Lopez je potvrdila njihovu vezu na društvenim mrežama.

Na njenom profilu pojavile su se fotografije njih dvoje na jahti, slaveći njezin rođendan, a posebno su privukle pažnju rekreirane scene iz njihovog zajedničkog spota 'Jenny from the Block'. Obožavatelji s "okom sokolovim" primijetili su i uokvirenu crno-bijelu fotografiju para s Affleckovog snimanja naslovnice 'Vanity Faira' 2003. u pozadini jedne od objavljenih fotografija.

U septembru 2021. pojavili su se ponovo skupa na crvenom tepihu nakon 18 godina. Bili su na Venecijanskom filmskom festivalu gdje su promovirali Affleckov film 'Posljednji dvoboj'. 

Lopez se ponovno zaručila za Bena Afflecka u aprilu 2022. godine, a vjenčanje se održalo tri mjeseca nakon zaruka. 

Vjenčali su se na ponoćnoj ceremoniji u Las Vegasu, a detalje svadbe prepričala je u svom newsletteru kojeg je potpisala kao 'Jennifer Lynn Affleck'. Rekla je kako im je to bila 'najbolja noć u njihovim životima'. Medeni mjesec proveli su u Parizu. 

Ponovo su se vjenčali u augustu 2022. godine na formalnoj ceremoniji na Affleckovom imanju u saveznoj državi Georgia. 

''20 godina između tih snova o mladosti i svijeta odraslih ljubavi i porodice koju  smo prihvatili tog dana, donijelo je ovom braku više nego što smo ikada mogli zamisliti'', napisala je Lopez.

''Tog dana zacijelile su se neke stare rane i teret prošlosti konačno je skinut s naših ramena. Puni krug—i uopće ne onako kako smo planirali nego još bolje'', zaključila je.