Pjevač koji i danas inspiriše

Objavljen posthumni album muzičke legende Johnny Casha

Autor: Žene.ba
Objavljen posthumni album muzičke legende Johnny Casha
Foto: Instagram

Prošlo je više od dvadeset godina od kada je američka muzička ikona Johnny Cash preminuo, ali njegova muzika i dalje živi i inspiriše. Nedavno objavljen posthumni album "Songwriter", pod etiketom Mercury Nashville, osvojio je srca obožavatelja odmah po izlasku 28. juna, penjući se među top 10 albuma na američkoj iTunes ljestvici.

"Songwriter" predstavlja 11 pjesama koje je Cash napisao prije više od 30 godina, a do sada nisu bile službeno objavljene. Snimljen je 1993. godine u vrijeme kada je Cash razmatrao promjenu diskografskih kuća. Međutim, nakon što se susreo s Rickom Rubinom, odlučio je ostaviti te demo snimke po strani te umjesto njih izdati kultni album "American Recordings" 1994. godine.

View this post on Instagram

A post shared by Johnny Cash (@johnnycash)

John Carter Cash, sin Johnnyja Casha, zajedno s producentom Davidom R. Fergusonom, ponovo je otkrio ove snimke i odlučio dovršiti album "Songwriter". Originalne vokale i akustičnu gitaru nadopunili su novim aranžmanima te angažirali priznate muzičare poput Martyja Stuarta, Dana Auerbacha i Vincea Gilla. Na nekim pjesmama se pojavljuje i pokojni Waylon Jennings ("I Love You Tonite" i "Like a Soldier").