Lifestyle

5 načina kako promijeniti raspoloženje nabolje u manje od 30 sekundi

Autor: Žene.ba
5 načina kako promijeniti raspoloženje nabolje u manje od 30 sekundi

Za promjenu raspoloženja nekad je potrebno manje od minute. Otkrijte kojim se svim trikovima možete poslužiti kada se osjećate da su vam sve lađe potonule.

1. DUBOKO DIŠI
Samo nekoliko dubokih udisaja može promijeniti raspoloženje pojedinca. Ne samo da ćete se dubokim i pravilnim disanjem opustiti, već ćete i pokrenuti proces izbacivanja nakupljenih toksina iz organizma, poboljšati držanje tijela i rad mišića trupa.

2. OSJETI ZAHVALNOST
Pojeli ste dobar doručak? Imate posao koji obožavate? Djeca će vam završiti razred s odličnim uspjehom? Prisjetite se jednog ili više razloga zbog čega ste zahvalni. Koncentriranje na pozitivne stvari u životu okrenut će vaše raspoloženje nabolje.

3. OSMJEHNI SE
Svaki put kad se osmjehnete u tijelo se počinju otpuštati hormoni sreće kao što su dopamin, endorfin i serotinin. Smijte se, osmijeh ne košta ni lipe.

4. ISPRAVI SE
Studije su dokazale da se loše držanje direktno povezuje s negativnim emotivnim stanjima. Osobe koje se drže pogrbljeno lošije su volje i imaju niže samopouzdanje od onih koji koračaju uspravnih ramena. Dobro držanje ima i fizičkih prednosti jer sprječava probleme s vratom, ramenima i kralježnicom.

5. CIJENI MALE STVARI
Završili ste komplicirani e-mail? Ispekli ste lijep kolač? Savršeno ste opeglali košulju? Zaustavite se na nekoliko sekundi kroz dan i čestitajte si na dobro odrađenom zadatku bez obzira o čemu je riječ. Usmjerivanje vlastitih misli na pozitivne stvari u danu zajamčeno će vam poboljšati raspoloženje.

SAVJET PLUS:
Želite se brzo oraspoložiti? Držite na zaslonu mobitela fotografiju drage osobe. Ništa vam neće izmamititi osmijeh na lice tako brzo kao pogled na dijete, partnera ili nekog drugog člana obitelji.

Zadovoljna.hr