Lifestyle

5 najljepših europskih klizališta koja odmor pretvaraju u zimsku bajku

Autor: Žene.ba

Sjećate se onog predivnog osjećaja kada ste kao djeca širom otvorenih očiju uživali u svijetu oko sebe, u uzbuđenju i svemu što je novo. Tako se nekako osjećamo i na putovanjima pa intenzivnije proživljavamo svijet oko sebe. Zamislite samo taj lijep osjećaj adrenalina i iskrene radosti na klizaljkama u nekoj od europskih metropola koje plijene pažnju fascinantnom arhitekturom, monumentalnošću i izazovnom estetikom. Takva mjesta gotovo će u svakome probuditi znatiželju i učiniti da se osjeća poput pustolova.

Iako je klizanje izuzetno težak, ali graciozan sport, radost koju priušti svakom amateru koji tijekom zime stane na klizaljke, ono je što ga čini toliko omiljenom zimskom aktivnošću. Neki će se oprezno držati za ogradu, neki će zamišljati kako su Iren Vist u nastanku, no svi će se uistinu dobro zabaviti.

Ukoliko vas zanima kako je to stati na klizaljke s pogledom na Kremlj ili londonski Big Ben, ako vas uvijek napuni lijepim emocijama pomisao na Amsterdam ili Božić u Beču, a silno vas zanima kakvi su praznici na samom sjeveru Europe, odnosno u Helsinkiju, vodimo vas na kratku turu najljepšim klizalištima u Europi.

https://www.instagram.com/p/BeIzVhzAnVc/?utm_source=ig_embed

BEČ

Na oko 8 000 m² ledene površine ispred bečke gradske vijećnice prostire se jedno od najljepših klizališta ne samo u Europi već i u svijetu. Riječ je o slavnom klizalištu – Vienna Ice Dream. Okruženo je predivnim božićnim sajmom s bogatom ponudom zimskih delicija, suvenira i božićnih ukrasa. Posebno idilična atmosfera postignuta je tisućama LED lampica, a sve zajedno čini cjelinu koja se ne propušta tijekom zimskog odmora.

https://www.instagram.com/p/BqJ4oG7nyfY/?utm_source=ig_embed

LONDON

Iako je London zimi fascinantan, između ostalog, i zbog više klizališta koja su prava ledena bajka, jedno je ipak najpoznatije i najzanimljivije. Riječ je o Somerset House Ice Rinku koji se nalazi ispred Somerset House. Veličanstveno dvorište i fascinantna fasada građevine iz 18. stoljeća daje osjećaj svakom posjetitelju kao da se nalazi usred bajke. Navečer se ovo mjesto pretvara u otmjeni plesni podij na ledu i tada prestaje stvarnost. Također, vrijedi posjetiti i klizalište kod Prirodoslovnog muzeja,  jer je jednostavno – čarobno.

https://www.instagram.com/p/BeIzVhzAnVc/?utm_source=ig_embed

AMSTERDAM

Amsterdam je jedinstven u ovo doba godine. Posebno su zanimljiva božićnim lampicama osvjetljena umjetnička djela na ulicama, kanali, otmjeno okićena robna kuća Bijenkorf.. A klizalište u središtu grada ne može odoljeti niti jedan prolaznik.

https://www.instagram.com/p/BcScOVIFAln/?utm_source=ig_embed

HELSINKI

Klizalište u Helsinkiju smješteno je pokraj Želježničkog trga. Ovo iskustvo će vas na autentičan način upoznati s pravom finskom zimom pa je rezervirano samo za najodvažnije. No, duh finskih blagdana daje posebno mirnu i svečanu atmosferu koja je vrijedna pažnje.

https://www.instagram.com/p/BgGp-DmlMBw/?utm_source=ig_embed

MOSKVA

Sama pomisao na raskošni Crveni trg, moskovsko okruženje koje se ne može usporediti niti s jednim drugim mjestom na svijetu unosi posebno lijepo uzbuđenje. Najslavnije klizalište Moskve smješteno je na 2 500 četvornih metara s pogledom na zidine Kremlja i ikoničnu Katedralu sv. Vasilija Blaženog.

https://www.instagram.com/p/Bp6npc2BkMS/?utm_source=ig_embed

Journal.hr